Напишете дума/думи за търсене

Нова техника успокоява плача на бебето

Най-трудното нещо за родителите с малки деца е да ги успокоят, когато много силно плачат. Понякога това дори ни се струва невъзможна мисия. Американски педиатър обаче изобрети лесна техника за успокояване на бебета.

Д-р Робърт Хамилтън от Санта Моника в Калифорния е разработил ефективен антиплач метод. Специалистът обяснява, че ако се прилага при малките бебета, има невероятно бърз и ефективен резултат. Педиатърът дори обещава, че с неговата техника ще са ви нужни само десет секунди време да успокоите ревящото бебе.

Дори след ваксина

Д-р Хамилтън обяснява, че е разработил системата първоначално за родителите, които идват при него да поставя ваксини на бебета им. Чрез специалната техника той им показвал как да накарат новороденото да не плаче след неприятното убождане.

Тайната

Методът на американския педиатър се състои в това бебето да се хване внимателно в ръце. Сгънете неговите ръчички много нежно пред тялото му, като ги прихващате отгоре, за да не ги разтваря отново. Със същата ръка подкрепяте и брадичката му, за да не клюмва главата му напред. Държите го леко наведено напред на около 45°, за да не клюмва главата му и назад, което е много опасно. След това с другата ръка го придържате внимателно за дупенцето, така че бебето да е стабилно и да няма риск да падне.
Когато го държите здраво – с едната ръка под дупето, а с другата отпред на тялото, като придържате и свитите му ръце, започвате да го люлеете леко. Дори може да правите малки кръгове с него нагоре и надолу.

Плавно и спокойно

Важно е през цялото време движенията ви да са плавни и спокойни, както и да говорите с тих и нежен глас. Според д-р Хамилтън техниката е най-ефикасна при децата на 3-4-месечна възраст, защото някои от тях след това стават доста тежки, за да ги държите спокойно в това положение и да ги люлеете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X