Напишете дума/думи за търсене

Музиката облекчава болка и намалява апетита

Напоследък все по-рядко ви остава време да й се насладите. Понякога подавате ухо към радиото в колата, друг път към плейъра, докато чакате метрото. Обикновено е за кратко и най-вече между другото. Нищо, и от малко има полза.
Без значение дали е класика или пък нещо, което кара кръвта ви да кипи, любимата музика въздейства. На душата, а и на тялото.

Помага за поносимостта на болката

Когато тя е налице, всичко останало е без значение. Дните с болка са безкрайно дълги, нощите - ужасни. Понякога страданието просто не минава, дори и с медикаменти. Време е да извадите слушалките и да се потопите в музика. Дайте й време да подейства, нищо че първоначално може да е трудно да си намерите място и да се отпуснете. Не избирайте каква да е, заложете на класика или на музика, която ви харесва.

Подобрява кръвообращението, действа на кръвното

Любимата мелодия е в състояние да ви върне обратно в релсите на по-доброто настроение, независимо колко изнервени и изтощени се чувствате. Но намалявайки стреса, може да подобри функцията на кръвоносната система, дори да регулира повишеното кръвно налягане. Нежна, неагресивна музика в продължение на 30 минути дневно е достатъчна.

Намалява желанието за обилно хранене

А това е добре дошло за всички, които се борят с наднорменото тегло и трудно контролират порциона си. Успокояващата музика и леко приглушената светлина предразполагат организма да забави темпото, включително това на хранене. Бързото поглъщане на хапки обикновено води до преяждане още преди мозъкът да е отчел това.

Бори се с безсънието

Само който е прекарал серия безсънни нощи, знае колко съсипващо и изтощително за организма е това. Класиката може да помогне. Изберете най-нежната и се оставете на отпускащата й сила. Няма да ви навреди, и без това вече знаете с точност колко дупки има на тавана. Нещата няма как да станат по-зле.

Вдига на крака по-бързо

Дали сте прекалили с тежестите, с лицевите опори в залата или се възстановявате след операция, музиката ще ви помогне да се върнете във форма по-скоро.

Мотивира тялото да работи здраво

Стига да е бърза и ритмична, музиката може да навие пружинката на силите и да ви помогне да подобрите собствените си рекорди. Не само на пистата за бягане, но и в напрегнатите ситуации в офиса.

Започнете деня с музика, заредете батериите с положителни емоции и само гледайте. И шофирането в час пик става песен, и дразнещият шеф - по-симпатичен, и болките тук-там - по-незначителни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X