Напишете дума/думи за търсене

Алергия се лекува и с натурални средства

Въпреки че антихистамините са на една аптека разстояние за хората, страдащи от алергия, и облекчават неразположението им, страничните ефекти понякога удрят на други места в организма. Предлагаме ви няколко естествени лека.

Солен разтвор

Разтворете 1 ч.л. хималайска сол в 250 г вряща дистилирана вода. С получения разтвор промийте едната ноздра, оставяйки течността да излезе през другата, а после направете същото наобратно.

Кварцетин

Този натурален биофлавоноид стабилизира мастоцитите, които са в основата на ранната алергична реакция, и възпрепятства отделянето на хистамин от тях. Освен това той е могъщ антиоксидант, което означава, че намалява възпалителните процеси. На-добре е да се приема превантивно 4-6 седмици преди започването на сезона на алергиите. Въпреки че тази съставка се намира в доста храни, в това число цитруси и броколи, добре е да се консултирате с доктор, ако имате проблеми с черния дроб, ако сте бременни или ако приемате хормонални контрацептиви.

Коприва

Това е друга натурален антихистамин, който може да е доста ефективен в блокирането на способността на тялото да произвежда хистамин. Копривата може да се приема под формата на чай или тинктура, а за успокояване на алергичната реакция най-добър е приемът на капсули от сушена коприва. Смесена с листа от мента и с листа от малини, копривата е идеална отвара срещу алергии.

Мед от родното място

Макар да няма явни доказателства, подкрепящи тази теория, запознати със свойствата на меда твърдят, че човек, който консумира всеки ден по 3 ч.л. мед, придобит от района, живее, се адаптира към алергените, присъщи за тамошната околна среда. Теорията е, че по този начин сами се „ваксинираме“ протиалергично.

Бромелин

Този ензим с растителен произход помага за намаляването на слузта в носната кухина, което позволява по-лесното дишане. Добре комуникира с лекарствата, предписвани при синусова инфекция.

Тимотейка

Поленовият екстракт от тимотейка може да намали симптомите на поленовата алергия, на сенната хрема и на астмата.

Още общоприети натурални илачи срещу алергии

Ехинацея, екстракт от гроздови семки, витамин С, спирулина, котешки нокът, байкалска скутелария.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X