Напишете дума/думи за търсене

10 съвета за отслабване, които всъщност ни карат да наддаваме

Независимо дали ги четем в списание, в Instagram или ги чуваме от сестрата на най-добрия ни приятел, ние сме затрупани със съвети за отслабване как бързо да свалим килограми.
Някои съвети обаче не са толкова добри и всъщност могат да накарат килограмите да се натрупат.
Кои са те?

1. Никога не яжте след 19 часа
Кога спирате да ядете няма нищо общо с това колко тегло ще качите или отслабнете. Това, което има значение, е колко калории приемате всеки ден. Така че вместо да си давате крайно време, за да спрете да ядете, дайте си дневно количество калории.

2. Имате нужда само от кардио, за да отслабнете
Въпреки че 30-минутното бягане ще изгори около 270 калории, кардиото само по себе си не е най-доброто използване на времето ви. Не забравяйте да включите силови тренировки, тъй като наличието на мускули увеличава метаболизма, за да ви помогне да изгорите повече калории.

3. Теглете се ежедневно, за да останете в правия път
В понеделник сте 70, във вторник сте 89, а в сряда сте на 71 килограма! Тези колебания са свързани с това колко вода задържате или кога за последен път сте ходили по голяма нужда. Въпреки че е напълно нормално, тези показатели могат да бъдат дяволски обезкуражаващи и дори да ви накарат да се почувствате по-малко мотивирани да ядете салата за обяд или да отидете на тренировка в 19 часа.

Тъй като бавната и стабилна загуба на тегло печели надпреварата, показателите на кантара веднъж седмично са достатъчни. Но също така наблюдавайте напредъка си, като вземете предвид енергийните си нива, вашата фитнес издръжливост и как ви стоят дрехите.

4. Докато тренирате, не е нужно да внимавате какво ядете
Тази 30- до 60-минутна тренировка не ви дава зелена светлина да ядете пица и бисквити през целия ден. Практикуването на контрол на порциите е от съществено значение, защото ако ядете повече калории, отколкото изразходвате, всъщност ще напълнеете.

5. Махнете всички въглехидрати
Въпреки че премахването на хляб, тестени изделия, ориз, печени изделия и плодове може да ви помогне да свалите килограми бързо, сертифицираният диетолог Лесли Лангевин от Whole Health Nutrition твърди, че не може да поддържате тази диета и не трябва, защото въглехидратите са това, от което тялото ви се нуждае за енергия.

Вместо да казвате „не“ на всички въглехидрати, ограничете количеството, което ядете, и се уверете, че това, което избирате, са сложни въглехидрати като киноа и ечемик и пълнозърнест хляб и паста, и трябва да изберете истински портокал вместо портокалов сок (фибрите ще ви засити за по-дълго време).


6. Пропускайте храненията, за да спестите калории
Звучи така, сякаш ще работи, но тялото ви е умно. Ако не ядете, то съхранява мазнини, за да ги използва за енергия по-късно, което прави отслабването невъзможно. Вместо да пропускате хранене, яжте по-малки порции по-често, за да сте сигурни, че изразходвате калориите, които приемате.

7. Пийте диетични газирани продукти вместо обикновени
Въпреки че са с по-ниско съдържание на калории, изкуствените подсладители са също толкова пристрастяващи, колкото и обикновените, което може да предизвика желание за повече сладко. Плодовите води или билковите чайове са много по-здравословни и ако жадувате за нещо сладко, вземете парче плод.

8. Яжте храни с ниско съдържание на мазнини
Диетичната лудост през 90-те беше свързана изцяло с ниско съдържание на мазнини, но яденето на здравословни мазнини като авокадо, зехтин и ядки всъщност може да ни помогне да увеличим скоростта на метаболизма и да отслабнем повече, отколкото ако се придържаме към нискомаслена диета.

9. Дръжте чифт дънки, които са с един размер по-малки за мотивация
Това е просто жестоко. Положителното подсилване е много по-мотивиращо, така че всеки път, когато отслабнете с 5 или 10 килограма, се наградете с релаксиращ клас по йога или маникюр.

10. Правете потни тренировки в отопляеми помещения, за да отслабнете повече
Ако се претегляте преди и след потни тренировки като гореща йога или клас по SoulCycle, ще загубите килограм или повече. Но не губите мазнините, а теглото на водата. Колко се потите не е показател за това колко калории изгаряте. Вместо това се фокусирайте върху продължителността и интензивността на тренировката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X