Напишете дума/думи за търсене

Причини, които забавят метаболизма

Не е тайна, че бързият метаболизъм е условие за стройна фигура. Можете да ускорите процеса на обмяна на веществата с помощта на правилно хранене и физическа активност. Но на скоростта на метаболизма влияят забавящо и някои фактори, за които вероятно не се досещате.

1. Недостатъчно млечни продукти

Изследвания показват, че жените, които консумират три порции млечни продукти на ден, набират по-бързо мускулна маса и метаболизмът им работи по-добре отколкото при тези, които хапват по-малко млечни храни.

2. В спалнята е твърде топло

Организацията National Institutes of Health found е провела експеримент, който е изяснил, че по време на сън при умерена температура мастната тъкан се топи по-активно. Най-добре е температурата в спалнята да не надвишава 18.8°C.

3. Недостатъчно въглехидрати

Нисковъглехидратната диета помага за отслабване, но не бива напълно да се отказвате от въглехидратите, особено ако спортувате активно. Освен това, заради дефицита на въглехидрати организмът топи по-малко калории след тренировка.

4. Неправилни междинни закуски

За да не си измъчвате от глад, вместо нискокалорична междинна закуска, хапнете няколко ядки – така ще ускорите топенето на калории през деня.

5. Недостатъчно активни тренировки

Високо интензивните тренировки позволяват да се топят повече калории, отколкото ако правите упражненията с по-ниско темпо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X