Напишете дума/думи за търсене

Малки неща, които ни пречат да отслабнем

Според Световната здравна организация затлъстяването на планетата почти се е утроило през последните 40 години. Намаляването на теглото може да бъде наистина трудно. Хората се подлагат на различни диети, правят изтощителни упражнения, мерят калории. Въпреки това има някои навици, които повечето от нас практикуват ежедневно, които възпрепятстват усилията ни за отслабване.

1. Пропускане на закуската

Хората, които закусват, са по-слаби от тези, които я пропускат. В проучване сред 350 възрастни тези, които закусвали всеки ден, са били с по-тънки талии от тези, които не включили това хранене в ежедневните си графици.

2. Не пиете достатъчно вода

Питейната вода помага да се изгарят повече калории и да се намали загубата на тегло. За една година пиенето над един литър вода на ден води до загуба на тегло от 2 кг.

3. Ядене късно вечерта

По-добре е да избягвате късното хранене, освен ако не искате да качите няколко допълнителни килограма. Ако храната се консумира късно, тялото определено съхранява тези калории като мазнини вместо да ги изгаря.

4. Недобър сън

Лишаването от сън може наистина да повлияе на теглото. Когато сте преуморени, пропускате тренировка и сте склонни да избирате високовъглехидратни закуски и да пиете много кафе. Също така, лишаването от сън може да доведе до по-бавен метаболизъм. Така че опитайте да спите най-малко 7 часа на ден.

5. Консумирате нискомаслени храни

Може да изглежда парадоксално, но придържането към диета без мазнини може да доведе до покачване на теглото. Премахването на мазнините от храната всъщност ще ни накара да ядем повече. Освен това премахването на мазнините от млечните продукти ни предпазва от абсорбиране на калций и витамините А и D.

6. Да се разсейвате, докато ядете

Ако ще се храните, опитайте се да го правите, без да гледате любимия си сериал или да сърфирате в социалните мрежи. Да си разсеян по време на хранене, те кара да ядеш повече.

7. Прекалявате с алкохола

Следващия път, когато си вземете бира, помислете два пъти. Консумирането на тази напитка причинява прекомерна коремна мазнина, а големите количества алкохол, независимо от неговия вид, повишава теглото.

8. Седите на бюрото по цял ден

Има връзка между времето, прекарано в седнало положение, и затлъстяването. Така че се опитвайте да се движите на всеки 60-90 минути. Опитайте упражнения на стол или отидете на разходка - дори ако е само да посетите колега, работещ на друг етаж.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X