Напишете дума/думи за търсене

Мимическите бръчки се "гладят" с метода релакс

Тази нова процедура е перфектна за всички, които и не желаят да си поставят ботокс. С нея се постига изглаждане на лицето и премахване на бръчиците без то да заприлича на маска. Каква точно е новата козметична интервенция, обяснява дерматологът д-р Сияна Живкова.

Понижава се освобождаването на ацетилхолин

Всеки има право да избира сам как да разкрасява и подмладява лицето си. За любителите на неинвазивните методи е т.нар. релакс на мимическите бръчки. Тук ботоксът е излишен. Новата терапия се прави 4 пъти подред през 10 дни, за разлика от ботокса, който се поставя на всеки шест месеца. С него бръчките се изглаждат за 3-6 месеца и след това е нужно процедурата да се повтори.

Има жени, на които обаче им е нужно нещо трайно, което да не блокира мускулите на лицето. Учените откриха субстанции, които заместват ботулиновия токсин. Това са три олигопептида с имената пентапептид–3, хексапептид-3 и ацетилглутамилхептапептид – 1.

Това са специални белтъчни молекули, които понижават освобождаването на ацетилхолин и така мускулите се съкращават. Именно ацетилхолинът е отговорникът за мимическите бръчки.

Изражението на лицето не се блокира

„Докато ботулиновият токсин напълно блокира освобождаването на ацетилхолин, новите пептиди го правят само частично“, казва д-р Сияна Живкова. Благодарение на тях се получава релаксация на мимическите бръчки в зоната на челото, между веждите и пачия крак, като изражението на лицето не се блокира, както е при поставянето на ботокс.

За да се постигне този естествен ефект, пептидите се инжектират в кожата в точно определени точки.

Трите пептида за релакс на мимическите бръчки съществуват и в специална комбинация, която е наречена Bonta 568. Този коктейл е нужно да се инжектира няколко пъти в рамките на месец. Само така може да се постигне добър краен ефект.

Д-р Живкова обяснява, че тези пептиди се разрушават при въздействие на висока температура върху кожата. Затова след процедура всяка жена е нужно да избягва излагане на слънце, както и посещение на солариум, парна баня и други подобни процедури.

Важно!

дерматологът д-р Сияна Живкова
дерматологът д-р Сияна Живкова
Специалните пептиди не са подходящи за всеки. Важно е да не се прилагат на хора, които приемат кортикостероиди или прилагат имуносупресивна терапия. Има и заболявания, при които тази терапия е противопоказна. Това са автоимунните, захарният диабет и острият ставен ревматизъм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X