Напишете дума/думи за търсене

Кухненската тел - с неочаквано полезни приложения

Кухненската тел е сред задължителните помощници във всяка кухня и най-често я ползваме, когато трябва да почистим загорели съдове. Но тя има и други полезни приложения, които вършат страхотна работа.
Кой стопанин на куче или коте не се е хващал за главата, когато са периодите на падане на козината? А когато се налага и по-често къпане и миене, космите може да запушат канала. За да избегнете това, приложете лесен трик - преди банята на домашния любимец закрепете върху канала тел. Така тя ще събере всички косми и ще получите защита срещу запушване.

Металната тел помага отлично, когато искате да почистите замърсено дърво или да изчегъртате от такава повърхност старата боя. Вие преценете какъв вид трябва да е телта - с по-дебели и по-тънки нишки. Възможно е също да придадете по-състарен или благороден вид на дървото. Последното става, като накиснете тел с тънки нишки в оцет за денонощие. Металът ще се разтвори, а с получената смес може да намажете дървената повърхност. Резултатът ще е удивителен.

Ако имате метални повърхности, например на врати, в чиито орнаменти или по-трудни ъгълчета, е започнала да се появява ръжда, ситната тел е добър начин да я отстраните. По същия начин могат да си помогнат и автомобилните маниаци, които държат джантите им да блестят. И тъпите ножици може да подострите също с помощта на тел. Ситната може да се използва още, ако имате винт с повредена резба, но в момента няма как да го смените. Затова като временно решение увийте няколко нишки в резбата и ще се учудите колко добре винтът ще се закрепи на мястото си. Още една идея може да ви допадне – възможността с по-фина тел да се почистят нечистотиите от любимите маратонки или гуменки

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X