Напишете дума/думи за търсене

До какво води прекаляването със секса?

Лоши новини за любителите на прекаленото количество секс.

Оказва се, че приказката „Много хубаво не е на хубаво“ може да е измислена за размяната на ласки.

Почти на всеки се е случвало след прекалено разюздан секс да усети последствията от неприятното протриване, особено ако естествените лубриканти са били оскъдни. Другите съпътстващи неразположения след доволно количество плътски интимности са обриви, сърбежи, дори микроразкъсвания.

Почти същото се случва и когато единият партньор е по-ненаситен за милувки между чаршафите. Той си иска неговото поне седем пъти в седмицата, а на другия и един му е много.

В крайна сметка номерът е не да копираме зайците, а да се наслаждаваме на секса като стар велможа.

Сексът често се използва като маша, която се размахва пред проблемите във връзката. Доста двойки предпочитат по един бърз секс преди лягане, отколкото по един протяжен разговор рано сутрин. Да, ама това освен да ни сдобие с калпав оргазъм, не оправя неприятностите в любовта.

Така рискуваме само да подобрим всякакви рекорди за правене на секс.

Когато сексът е източник на удоволствие и жизненост, е съвсем нормално да имаме небивал ищах за него. Че кой бяга от наслада и доволство? Но ако усетим, че търсим секса френетично, то може да се окаже, че го използваме като отдушник да нещо друго.

И въпреки това възможно ли е сексът да е в повече?

Дори и да ни се иска постоянно да правим секс, това е невъзможно, имайки предвид, че ежедневието напомня за себе си. Понякога ще трябва да се спи, излиза с приятели или да се намери време за кино.

С течение на времето двойките намират своите точки на доволство и сексът става по-комфортен между тях. Но точно когато намерят своята сексуална нирвана, партньорите нерядко разредяват сексуалните си срещи.

Това донякъде се дължи на спадането на допамина и на това, че познаването в кревата на другия може да доведе до интимна рутина.

Въпреки спадовете и пиковете в леглото най-важното нещо е партньорите да общуват и извън леглото, а проблемите да решават не в кревата и не със секс, а с разговори и разумни доводи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X