Напишете дума/думи за търсене

След бурна, будна или тъжна нощ очите имат нужда от помощ

Нощта е била дълга или сме плакали, а на следващата сутрин гледката в огледалото не ни харесва. Имаме тъмни кръгове под очите или подути клепачи. Съществува начин да се справим с тези неприятни акценти по лицето.

Подпухнали очи

Най-добра помощ ще окажат студените компреси. Дръжте в хладилника си маска-компрес, пълна с течност, която задържа студенината. Поставете я на клепачите за 10-15 мин. Тя ще успокои очите и ще прибере торбичките под тях. Този трик използват звездите. Ако нямате маска, покрийте очите си с тампони, потопени в студена вода, зелен чай, прясно мляко. Може да поставите две охладени от течаща вода лъжици или да си вземете гел и крем за очи, които охлаждат и прибират подутините.

Тъмни кръгове

Те се получават, когато кръвоносните съдове около очите започнат да прозират под много тънката кожа в тази част на лицето. Това става обикновено, когато кожата се изсуши прекомерно. Ако предишната вечер сте пили повече алкохол или сте плакали, кожата около очите се набръчква и отразява неравномерно светлината. Сенките допълнително подсилват тъмните кръгове. Тук на помощ идва коректорът. Той съдържа светлоотразителни пигменти, които оптически премахват тъмните кръгове под очите, като ги тушират. Той трябва да е един-два тона по-светъл от тена на лицето и на пудрата.

Подутите клепачи

Много жени страдат от подути клепачи и торбички под очите. Обикновено причината е задържане на вода или на алергия. Имате ли този проблем, вечер избягвайте да хапвате солени и пикантни храни. Има и още един важен факт – женското тяло е склонно към подуване в дните преди месечния цикъл.

Зачервени очи

Те също издават безсънна нощ и придават на лицето уморен и тревожен вид. Очите може да изглеждат така, ако вечерта не сте си махнали грима, ползвали сте неподходяща козметика или в помещението, в което сте били, се е пушило. В този случай очертайте тънка линия в основата на миглите в пастелен приглушен цвят – бежово, светлосиво,светлозелено, небесносиньо. Тази линия ще погълне червенината и ще уголеми очите ви. Върху клепачите нанесете тънък слой прахообразни сенки в нежни светли цветове – бежово, бежово-розово, розов, лилаво. Подчертайте и удължете миглите, за да отклоните вниманието от клепачите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X