Напишете дума/думи за търсене

Сто пъти мисли, един път режи с развода

Според някои денят, в който са взели съдбовното решение, е най-щастливият в живота. За други е най-голямата грешка, която са допуснали. Иска ви се да погледнете в бъдещето само веднъж, само този път, само за да сте сигурни, че изборът ви е за добро. Няма как да знаете със сигурност. Или го знаете в сърцето си и нищо на света не е в състояние да ви разколебае. Помислили сте го сериозно и няма връщане назад. Помислете пак.

Опитахте ли всичко, за да спасите брака
Що за въпрос, щом сте стигнали до решението за развод, едва ли е защото просто сте се събудили с тази мисъл вчера. Не, наистина, направихте ли всичко по силите си, за да запазите връзката си. Ако не сте, сега е точният момент да вложите цялата си останала емоционална сила и да го направите.

Потърсихте ли помощ
Ядосани, изморени, омерзени, обезверени сте от отношенията си с партньора. Дори не ви се занимава вече да поправяте непоправимото. Всъщност преценката ви за сериозността на положението е много субективна и крайно натоварена с натежали чувства. Може би ви трябва друга гледна точка. Не я търсете обаче сред близки и приятели. Необходима ви е трезва, безпристрастна помощ, най-добре от специалист.

Розово ли е разведеното бъдеще и без розовите очила
Сигурно си мислите, че каквото и утре да ви е приготвила съдбата, то ще бъде по-добро, след като подпишете раздялата. Опитайте да отрезвите чувствата. Реално ли е светлото бъдеще пред вас или желанието надделява и замъглява преценката.

Свобода или отмъщение
Добре е да го признаете поне пред себе си. Ако искате раздяла, само за да нараните половинката или да му го върнете горчиво, може би решението за развод е твърде крайно и прибързано. Дайте шанс на ситуацията и опитайте да я разрешите по друг начин. Разводът така или иначе няма да избяга.

Вие ли искате развод или някой ви подсказва в ухото
Срещнахте го ненадейно и от тогава съвсем не сте на себе си. Идва ви да стегнете багажа на мига и да избягате с него през девет планини в десета. Не, той изобщо не е обикновен чаровен принц. Той е въздухът, светлината, мечтата. Трябва да сте луди да не го последвате. Помислете, нима сърцето ви не пърхаше по сходен начин преди години, когато с чиста съвест заявихте „да” в ритуалната. Хората се променят с времето, нравите им също. Началото винаги е романтично.

Готови ли сте да преминете през ада на развода
Някои двойки успяват да се разделят с мир и без много драми. Често обаче сценарият е друг. Емоционално и финансово болезнен, безкрайно дълъг и нараняващ цялото семейство, в това число децата. Разводът може и ще се опита да ви вземе много, всичко.

Може и да ви даде обаче повече, отколкото някога сте имали. Шансът е 50 на 50. Или пък не, важното е да не бързате с решението и да помислите добре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X