Напишете дума/думи за търсене

Искате ли замък на остров?

Има различни видове екзотични недвижими имоти – в райски кътчета, с нестандартен интериор или вътрешно разпределение, особено географско положение или пребогата история. И всички са примамливи за търсачите на нещо специално. От тази седмица на разположение са още два - замък и остров в Шотландия, съобщава НТВ.

Замъкът Craig Castle, построен през XIII век, се продава за 1,83 млн. евро. Намира в област Ангъс в Източна Шотландия и е свързан с пребиваването в него за кратки периоди на шотландския крал Джеймс V, на Мария Стюарт и на претенда за три престола Джеймс Франсис Едуард Стюарт. Английските градини са разположени на 85 000 кв. м, а в замъка има 6 спални, обширна гостна, две столови, кабинет, библиотека и сервизни помещения. В някои от тях умишлено са съхранени стари рисунки, но останалото е реновирано и съобразено със сегашните нужди от комфорт. Сградата, в която някога се е намирала кухнята, е превърната в спортна зала със сауна.

За любителите на простора е остров Holm of Grimbister, който е част от шотландския архипелаг Оркни. Площта му е 160 000 кв. м и се продава само за 350 000 евро. Според в. „Дейли мейл“ това е приблизително половината цена за средностатистическо жилище в Лондон. На острова има електричество, жилищна сграда, закрит обор и мелница. Любопитното е, че при отлив до Holm of Grimbister може да се стигне и пеша, а в най-добрите случаи даже с кола. Медиите на Острова твърдят, че обявата за продажбата е анонимна, но напомнят, че през 2007 г. консервативният политик Марк Греъм Джоунс бе посочил острова като свой адрес.

Снимки: Savills и Daily mail

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X