Напишете дума/думи за търсене

Трикове за дълголетие на дамската чанта

Тя е онова, което носи малкия ни голям свят. Никога не се оплаква и винаги е готова да предложи помощ. От огледало и сенки за очи до сгъваем чадър, чорапи и лепенка за мазол. Без чантата сме за никъде. А тя може да ни предаде, когато най-малко очакваме или да ни служи дълго и вярно. Само трябва да се грижим за нея, а тя ще ни се отплати за усилията.

Не я оставяйте на земята

Дори да не вярвате в поверието, че слагането на чантата на пода е на безпаричие, не й го причинявайте. Всеки път, когато я оставяте в краката си, я излагате на агресията на мръсотията и на всевъзможните препятствия, които са готови да я разкъсат.

Не я оставяйте да виси на закачалката

Особено ако имате навика да слагате в нея по-тежки неща. Достатъчно е, че е на рамото или в ръката ви през деня. Не изтезавайте дръжката да се обтяга и когато сте си у дома.

Почиствайте различните замърсявания по правилния начин

-Ако чантата е изцапана с храна, поръсете петното с тебешир и оставете за през нощта. На сутринта почистете с чиста кърпа.

-Мазните зацапвания третирайте с царевично нишесте веднага. Натрийте петното добре и след това изтупайте.

-Пресните следи от мастило опитайте да отстраните с обикновена бяла гумичка, с която бихте ги изтрили от лист хартия.

-Неприятната миризма може да извадите от чантата, като сложите в нея за 1-2 дни отворена опаковка сода за хляб.

Ползвайте вътрешен органайзер с прегради

Може да ви се стори пресилено, но той наистина може да направи чудеса за дълголетието на чантата. От една страна я предпазва от евентуални аварии отвътре. От друга, я изпълва и поддържа формата й, като така не позволява на материята да се мачка и деформира. Да не говорим, че създава ред в хаоса.

Не я пипайте с мръсни ръце

Или след като току-що сте ги намазали с крем. На теория това правило е съвсем логично, но спазвате ли го наистина. Чантата се цапа най-много в собствените ни ръце.

Сменяйте я

Повече от ясно е, че ако имате само една чанта, нямате особен избор и тя ще се износи бързо. Но е добре от време на време да й давате почивка. Не забравяйте обаче, че когато я оставяте вкъщи, е добре да слагате пълнеж в нея. Не е нужно да е нещо специално, и без това се чудите къде да приберете шаловете си.

Винаги прибирайте чантата в нещо, когато не я носите

Само да не е в найлонов плик. Ако нямате нищо подходящо и обикновена стара памучна калъфка за възглавница ще свърши работа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X