Напишете дума/думи за търсене

Мода за бизнесдами

Когато стане дума за адекватно офис облекло, нещата невинаги са естетически издържани, още повече, ако няма стриктност във фирмената фешън политика.

За да има баланс, е необходимо да включим в гардероба си дрехи, които може да имат предназначение не само зад бюрото, но и в ежедневието. Най-важното е да се усещаме удобно и комфортно през деня.

Смесица от принтове

Ако сте смело сърце и притежавате екстравагантност, която не искате да скривате под строгостта на бизнес костюма, тогава заложете на микстурата от принтове и десени.

Знам, че звучи малко плашещо, ако трябва да съчетаете панталони с цветя и сако на геометрични фигури, но веднъж схванали принципа, няма нито да е трудно, нито ще изпадате в нескопосани ситуации. Изберете принтове, които са в една цветова гама, но с различни размери на фигурките.

Изкуството на пластовете

Да носите няколко ката дрехи не е само форма на фешън мъдрост, но и на адекватност към здравето. Почти няма офис, в който да не властва климатикът, а това понякога вместо прохлада, ни носи настинка. За работния ви ден би било подходящо съчетанието на клоширана рокля или пола тип молив. Прибавете късо сако със стегната талия, семпла блуза в същия или подобен колорит, обуйте краката си в чепици на висок ток и гледайте как колегите ви мъже ще се превърнат от сериозни бизнесмени в хлапаци.

Пола-панталон и райе

Похарчете малко пари за удобни обувки с ток. Няма нужда да се кокилите, пристъпвайки като мъничка японка на 12-сантиметров ток. Да не говорим, че не е особено класно да се веете из офиса като работеща стриптизьорка. Помнете, че дяволът се крие в детайлите. Комбинирайте ги с удобен пола-панталон, риза с вертикално райе и свръхголяма дамска чанта.

Имидж на квадрат

Знаем, че Коко Шанел е била умна персона и която без колебание още в началото на миналия век е знаела какво е нужно на една жена, за да изглежда забележително дори в работна среда. Според нея всичко, от което се нуждае работещото момиче, са добре подбрани одежди и аксесоари, които винаги да придават стилен завършек и вид не само на аутфита, но и на осанката.

Тясна пола под коляното, малка черна рокля, рокля по тялото в два цвята, качествена чанта, сако на квадрати с големи копчета, елегантен копринен шал – какво друго й трябва на една бизнеслейди, за да излъчва увереност и власт.

Чанта с размах

Забележителните чанти са една от важните съставки в заветите за работния фешън етикет на Коко Шанел. Вярно е, че през 20-те съвременничките на дизайнерката не са мъкнели със себе си лаптопи и таблети, но са били наясно, че не е излишно да се инвестира в клъч, в който да могат да поберат пудрата си за нос. Ако се спрете на достатъчно обемиста на вид чанта, ще си спестите неудобството да носите две чанти – една за техниката, и една за всичко останало, без което не излизате от вкъщи.

С дънки и токчета

Перфектният ансамбъл за по-лежерните петъци. Скини панталони с дължина малко над глезена, подходящ колан, дънкова риза, обувки на ток и за разкош някакъв по виден аксесоар, независимо дали е бижу или кокетно шалче.

С пуловер и кубинки

Ако сте от щастливките, които работят в по-артистична среда, несъобразяваща се с догмите на костюма, то тогава сте наясно, че сандалите с отворените пръсти и суичърите са част от униформата. Есента обаче заменя „прохладните“ обувки с тежката артилерия обуща. Кубинки, клин или дънки по тялото, пуловер, под койт осе подава небрежно блуза или потник = чудно офис настроение.

Цепки и токчета

Предстои ви среща с важни клиенти, но не искате да ги стряскате с прекалената строгост на облеклото си. Подберете пола или рокля под коляното, но с акцент, без значение дали ще са няколко цвята или ненатрапчива цепка. Сакото е задължителен компаньон на останалата част от тоалета, но го подберете в по-светъл цвят. Краката придружете с обувки в по-активен нюанс и на висок ток.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X