Напишете дума/думи за търсене

Подредете дамската чанта по фъншуй за късмет и любов

Често използваме това китайско учение при подредбата на дома си, но истината е, че фъншуй може да се използва при избора на облекло, бижута и дори дамска чанта. Представяме ви съветите на специалистката Лилиан Ту, свързани с дамската чанта. Тя е много важен аксесоар, не само защото трябва да си подхожда цветово на обувките и дрехите ни, а защото тя е символ едновременно на професионалното ни развитие и на женствеността ни.

Чанта, която е изтрита и леко поскъсана не само не е красива, но и неблагоприятна според фъншуй. С нея ще привличате неуспех и проблеми, ще се чувствате стара и потисната. Чанта, която е добре поддържана, чиста и спретната обаче, ще ви донесе късмет и положителна енергия.

Много важно е и дали вътре властва ред или хаос. Хаосът в дамската чанта е хаос не само в професионален, но и в личен план. Редовно прочиствайте чантата си от всякакви стари бележки, билети и козметика – така ще се отървете и от стари проблеми, недоизяснени отношения и подсъзнателни проблеми.

Монети за кариера, розово сърце за любов

Винаги в чантата ви трябва да присъстват три задължителни предмета. Първото е червен скъп портфейл от естествена кожа. Това според фъншуй гарантира големи успехи в кариерата и много парични средства. Второто задължително е специалният символ китайски монети, завързани с червена връв. Такива се продават във всеки фъншуй магазин. Те са символ на изобилие и богатство. А ако целта ви е да привлечете не толкова успех в кариерата, а в личния живот, носете в чантата си сърце от розов кварц. Вярва се, че този талисман е мощен начин за привличане на любов и хармония. Той се свързва и със спокойствието и концентрацията.

Един от най-често използваните символи във фъншуй е т.нар. „мистичен възел“. Той е комбинация от символа на вечността, повторен шест пъти. Свързва се с късмет, стабилност и сигурност, и се смята, че предпазва от беди и нещастия. Вярва се, че ако поставите такъв на чантата си, това ще ви спаси от крадци.

Какъв цвят?

Червена – за властни и амбициозни жени. Това е идеалният цвят, ако работата ви е свързана с продажби и когато имате нужда от самочувствие и увереност. Енергията на този цвят обаче е много силна и може да донесе напрежение и стрес, ако сте по-спокойна личност. За да смекчите силния ефект, изберете чанта със зелени елементи. Зеленото и червеното са най-подходящата комбинация, ако искате да призовете признание и популярност.

Жълта – това е императорският цвят, такава чанта неизменно ще ви тласка към върховете. В комбинация с бяло, тя символизира злато и е ясен знак, че искате да привлечете богатство. Тази комбинация е прекалено силна и при някои хора има негативен ефект – изцежда енергията, вместо да зарежда.

Бяла – за шефките. Този цвят ще ви помогне да се налагате и да блеснете. Той е за амбициозни и дори властни жени. Придава сили на онези, които искат да се издигнат до ръководна длъжност.

Пурпурна – много мощен начин за привличане на енергия особено в кариерата, пурпурна чанта със сребърни елементи е идеална за вас. Думите сребърно и пурпурно на китайски диалект звучат като „нган чии“, което означава пари.

Зелена – това не е цветът за чанта за делова дама, но е точният, ако искате спокойствие и хармония у дома. Зеленото помага и на тези, които се чувстват прекалено уморени или отегчени в работата си.

Синята – много подходяща за едни личности и много неблагоприятна за други. От една страна синьото се свърза със скрити заложби и е хубаво да се носи, когато имаме нужда от изострена интуиция, шесто чувство и търсим някакъв отговор, който ни убягва. Но от друга страна това е цветът на водата и в чисто финансов план се свърза с нестабилност и потънали средства.

Черна – свързва с амбиция и праволинейност. Но ако има зелени елементи, то тя е мощен начин за привличане на успех, защото е символ на растеж и просперитет. Комбинацията черно и бяло пък се смята за най-чистата за привличане на хармония – неслучайно знакът на ин и ян е комбинация от бяло и черно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X