Напишете дума/думи за търсене

При ниски вибрации на тялото се разболяваме. Най-високите вибрации идват от любов

„Нас ни управляват две основни емоционални заряда - страх и любов“, казва писателят, испанист и треньор по личностно израстване Бойка Николас. Тя предлага начин да се справим с болестите, с проблемите, с напрежението. Вижте какъв е той.

Бойка, да благодарим, обичаме и прощаваме ли е най-важно в живота?

Важно е да превърнем тези три думи в ежедневен начин на живот. Като че ли днес обръщаме повече внимание на успеха и професията си, отколкото на това да сме щастливи в личен план. Добре е да имаме успех - да постигаме това, което искаме, но и да имаме щастие - да сме доволни от постигнатото, да го ценим, да му благодарим, и да му се радваме всеки ден. Това е полезно и важно, както вземането на душ или миенето на зъби. Хубаво е да оценяваме това, което имаме, а не да сме недоволни, да мислим за това, което нямаме, и да допускаме ревност, гняв, завист. Но ако тези емоции се породят, е важно да си ги признаем, и да ти трансформираме в положителни.

Психолозите казват, че границата между завистта и възхищението е тънка, но е възможно да превърнем завистта във възхищение. Има и още нещо важно - нас ни управляват две основни емоционални заряда - страх и любов. Всичко, което е продиктувано от любов, дава добър резултат в нашия живот и в този на околните.

Как да се чувстваме по-добре и по-удовлетворени от себе си с всеки изминал ден?

Като изминем седемте стъпки, за които говоря в книгата си. Първата стъпка е да простим на себе си, втората е да простим на другите, третата, която е много трудна – 100% да сме отговорни за нашите действия. Всички хора сме свързани в обща енергийна мрежа и всяко наше действие рефлектира върху бъдещето ни и това на другите. Така е и в семейството. Проблем на съвременната майка е, че е толкова заета със себе си и с кариерата си, че не разбира, че центърът са децата. Когато те искат да ни кажат нещо, а не ги слушаме, намират начин да го направят по лош начин - чрез болест, самоунищожително поведение или зависимост. Отговорността за случващото се е и на родителя. В този момент децата не искат да чуят от родителите си какво са направили за тях или какво са им купили, а, че са сгрешили, че искат прошка, че ги обичат. Трудно е да обичаме безусловно, особено когато някой в работата или в личния живот „не ни играе по свирката“, но тогава е добре да се сетим за хубавите неща, които той е направил за нас, и да благодарим.

Бойка Николас, личен архив
Бойка Николас, личен архив
Как да се разтоварваме и зареждаме?

Най-доброто зареждане е като слезем от колите и караме колело или вървим пеша, за да забележим дърветата, цветята, облаците, звездите, луната. Помага и това да общуваме с положителни хора и да избягваме отрицателните, да слушаме музика или вълните на морето, да пеем или да съзерцаваме пламъка на свещта.

Интересен факт е, че трептенето на здравото тяло е межу 62 и 78MHz, а при 55MHz започват хроничните заболявания. Факт е, че всяка негативна мисъл понижава вибрацията ни с 15 MHz. Много хора живеят с 52MHz, което е синдромът на хроничната умора, а при 42MHz започват раковите заболявания. Някои хора преборват рака, защото са положителни, обичат, смеят се, веселят се. Високата честота на трептене унищожава болестните клетки с ниска честота на трептене. А най-полезно е да обичаме, защото любовта е с най-високата вибрация - 528 MHz.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X