Напишете дума/думи за търсене

Водата има силата да лекува, ако мислим правилно

Според духовните учители един от най-мощните източници за лечение, за пречистване на физично, както и да духовно ниво е общодостъпен – става дума за водата. Вярва се, че ако правилно я зареждаме и използваме, водата може да бъде универсален лек.

Най-известната теория е на японския учен д-р Масару Емото, но той не е единственият, който вярва в силата на водата. Д-р Емото прави различни опити, за да докаже, че водата се променя според заобикалящата я среда. Основният начин на изследване на водата е да се наблюдават под микроскоп замръзнали водни кристали и така се доказва, че вода от различна среда, образува различни кристали – едните са правилни и красиви, а други – дефектни и незавършени. Първите се образуват, когато около вода са били казвани молитви, ако хората са се стремели да я заредят с положителна енергия, ако самите те са били щастливи. А кристали от втория тип се образуват от вода, която е била в среда на агресия, на гняв, на крясъци и скандали. Д-р Емото твърди, че нашите емоции и думи са вибрации и именно те преобразуват водата.

Това е особено важно откритие, защото водата присъства навсякъде – в храната, в растенията, в нашето собствено тяло. Д-р Емото вярва, че неговото открие е от значение, защото обяснява логично защо наистина положителните мисли и молитвите могат да имат реален ефект. Нашите мисли на практика влияят на водата, а тъй като тя се съдържа навсякъде – и на физическата реалност.

Последователите на д-р Емото вярват, че можем да се лекуваме с вода – най-обикновена, стига преди това просто да сме я обгърнали с положителните си мисли или сме я благословили. Тоест всичко, което искаме да си дадем сами на себе си или на близките си, можем да го кодираме в чаша с вода – стига да го направим от сърце.

Д-р Емото доказва също, че не само мислите ни влияят на водните кристали, но отношение имат също музиката и най-вече думите, които се изговарят. Те могат да преобразят структурата на водата за секунди. Точно затова се смята, че е изключително вредно да се храним или да пием вода, когато сме нервни, когато се страхуваме или сме изпълнени с агресия. Неправилно е и да се караме или да спорим с някого, докато вечеряме например, защото така сами зареждаме негативно храната си.

Вярва се, че храненето трябва да бъде бавно и спокойно, в спокойна атмосфера, след като сме се настроили позитивно – и всичко това не просто за да не натоварваме стомаха и да подпомогнем храносмилането, а защото приемането на вода под една или друга форма е всъщност начин да си набавим здраве, спокойствие или красота или напротив страх, нервност и неудовлетворение.

Някои последователи на д-р Емото смятат дори, че затова е толкова разпространено и вярването, че трябва човек да се моли преди хранене – не просто за да изрази благодарността си към по-висша сила, а преди всичко, за да зареди храната си позитивно.

Просто е!

Най-лесния начин да заредите позитивно вода е да вземете чаша, да сложите длани около нея, да затворите очи и да мислите позитивно всичко, което искате да вложите в нея. Не бива обаче да допускате негативни мисли. Тоест, ако искате да си дарите здраве, не бива над водата да мислите за болестите, от които искате да се излекувате, защото така се съсредоточавате върху мисълта за болест. Напротив трябва да си се представяте здрави и силни. Още по-силно е зареждането, ако се комбинира с молитва.

По същия начин можем да заредим чаша с вода, която да дадем на свой близък, който не се чувства добре. Но не бива да забравяме, че водата може да ни носи не само здраве, а може да използваме заредена всеки ден, за да си доставяме сила, щастие, успех, любов и всичко, от което имаме нужда. Разбира се, стига да вярваме в това!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X