Напишете дума/думи за търсене

Квантовата медицина лекува над 200 болести

Наричат я медицина на бъдещето. Защото квантовата медицина е насочена към цялостната ни личност и не ни лекува „на парче”. При нея се въздейства едновременно върху физиката, психиката и енергетиката на човека, проследяват се неговите минали, настоящи и бъдещи проблеми. Тя лекува без физическа интервенция, без болка и неприятни усещания. И което е не по-малко важно - без странични ефекти. Изследвания сочат, че е ефикасна при над 200 заболявания.

Най-напред се определя общото състояние на пациента с електрод, който човекът държи в ръката си за няколко минути. На монитора на компютъра се появява графика в цвят и цифри, която илюстрира какво е енергийното състояние на организма му. То пък определя какво е физическото му състояние и къде има отклонения. Там, където са установени проблеми, се прави подробно измерване в съответната биологично-активна точка за повече информация. Диагностичните измервания траят минути. Има и апарати, които веднага показват какво е състоянието на различните органи и системи, като подреждат данните в таблици. След анализ на подробните резултати се съставя програма за лечение. Тя може да включва промяна на хранителния режим, на начина на живот, на мисловните модели. Използват се и електропунктурни терапии, абсолютен еквивалент на китайската акупунктура. Те обаче са без убождане, а с електрически импулси със същия апарат в биологично-активните точки.

Тези импулси стимулират благотворно клетките, органите, системите и целия организъм. Целта на тези терапии, които са индивидуални за всеки човек, е да се доведе организма до пълен енергиен баланс. Тогава изчезват и здравните проблеми.

Индиецът Дийпак Чопра, автор на много книги за здравословен живот, излезли и у нас, нарича това състояние "зона на безсмъртието". Той съветва да се задържаме колкото е възможно по-дълго в тази зона, което става най-лесно с промяна на мисловните модели.

Ключовата идея е самоизцеление

Квантовата терапия се използва все по-ефективно при лечение на онкологични заболявания, лъчева болест, сърдечно-съдови и опорно-двигателни проблеми, гинекологични заболявания, бронхиална астма, безплодие.

Енергийното въздействие, което се прилага, е абсолютно безопасно и стимулира организма ни да се самолекува.

Казус: защо аспиринът помага на теб, а на мен не?

Боли ни корем - посягаме към хапче, не можем да заспим - взимаме сънотворно, появява се обрив по тялото ни - веднага бързаме да го намажем с нещо. Свикнали сме да търсим моментно облекчение на болежките си, като потиснем симптомите, без да се замисляме каква е причината за тях. Ако страдаме от запек например, може често да ни боли глава и да имаме мигренозни пристъпи. Което означава, че трябва да променим храненето си, за да се отървем и от двете. Примерът е елементарен, но е точен. Пропускаме и факта, че сърцето, белите дробове, стомахът, бъбреците, изобщо всички органи не съществуват сами за себе си, а са свързани помежду си. И всеки от нас реагира различно на едно и също лечение с аспирин например, защото ние самите, тялото и органите ни имат специфични особености. Затова и индивидуалният подход е най-ефикасен.

Мислите влияят на здравето

Данни от изследвания доказват, как мислите ни разболяват, като нарушават енергийните потоци в тялото ни. А енергийните блокажи водят до различни здравословни проблеми. Всичките ни комплекси, страхове, притеснения, нарушават потока на психична енергия. Болестта е следствие от конфликта с нас самите. За съжаление не винаги го осъзнаваме, както и факта, че мислите формират реалността ни и влияят на телата ни.

Малък съвет

Не случайно Учителя Петър Дънов съветва "винаги радостен бъди". Защото каквото излъчваме във Вселената, това и получаваме от нея.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X