Напишете дума/думи за търсене

Витамин С и хроничното възпаление

Витамин С може да помогне за предотвратяване или облекчаване на възпалението в ставите.

Ако страдате от хронично възпаление, това може да доведе до различни по вид проблеми в тялото ви. Витамин С е водно-разтворим витамин, който играе важна роля в защитата на ставите, повишаване на имунната система и облекчава възпалението. Вашето тяло абсорбира и използва витамин C веднага след приемането му и изхвърля всеки излишък. Тъй като не се натрупва в човешкото тяло, важно за всеки човек е да консумира богати на витамин С храни през целия ден. Този витамин има много благоприятен ефект върху възникнало възпаление в човешкото тяло.

Какво е хронично възпаление?

Хроничното възпаление може да бъде причинено от автоимунни проблеми, инфекция или постоянно активиране на някои възпалителни молекули. Моноцитите се превръщат в макрофаги, които са бели кръвни клетки, разграждащи патогените. Въпреки, че това е нормална реакция на имунната система,този процес, може да бъде проблематичен.

Ако веществото, което причинява възпалението се задържи за известно време, състоянието става хронично. По време на етап от хроничното възпаление, увредените тъкани се заместват със същите видове клетки или влакнеста съединителната тъкан, но в някои случаи тъканите не могат да се поправят или да бъдат заместени,което води до каскада от имунни отговори.

Хроничното възпаление е вредно за тялото ви и може да доведе до някои заболявания.

Витамин С и вашата имунна система

Витамин С е най-известен със своята роля в поддържане на добрата работа на имунната система.

Имунната система е уязвима от оксидативният стрес, причинен от свободните радикали, които са вредни странични продукти получени при храносмилането или чужди вещества от атмосферата. Според изследване, публикувано в "Annals of Nutrition and Metabolism" през 2007 г., антиоксидантните свойства на витамин С подпомагат имунната система да отстрани или намали възпалението, като отблъсква свободните радикали. Ако има намалено количество на антиоксиданти като витамин С във вашият организъм или сте подложени на оксидативен стрес ,това може да доведе до хронично възпаление и свързаните с него разстройства.

Ефекти на Витамин С върху болестите на сърцето

Ако имате хронично възпаление, това може да увеличи риска от сърдечни заболявания. Тъй като витамин С действа като антиоксидант, той отблъсква нашественици, които могат да увредят сърцето.Ако приемате хранителни добавки, съдържащи витамин С, това може да намали нивото на С-реактивен протеин ( CRP) в кръвта, съобщава Science Daily.

CRP е биомаркер за възпаление, който се използва от лекарите, за да се предскаже евентуален риск от сърдечно-съдови заболявания. Ако сте изложени на риск от възпалителни заболявания като сърдечно-съдови заболявания, вашият лекар може да предложи адекватната доза.

Витамин С за артрит

Артрита е форма на хронично възпаление, което води до скованост и болки в ставите. Съществуват няколко вида артрит, но всеки един произтича от автоимунен отговор.

Витамин С е от съществено значение за образуването на колаген. Колагенът е структурен компонент на костите, кръвоносните съдове, хрущялите и съединителната тъкан. През периодите на хронично възпаление, колагена,намиращ се в хрущяла, може да се разруши, както при остеоартрит. Това може да направи костите да се трият помежду си, което причинява мъчителна болка. Приемането на адекватни количества витамин С спомага за запазването на здрави хрущяли и съединителна тъкан и за евентуално облекчаване на болката, свързана с артрит.

Источници на Витамин С и Препоръки

Добри източници на витамин С са ягоди, портокали, домати, броколи, манго, зелени чушки, киви, зеле, червени чушки и диня.

На помощ в борбата с недостигът на витамин С в нашите тела, не на последно място се включват хранителните добавки. Те са един добър начин за увеличаване на приема на този важен витамин заедно с добрата здравословна диета.

Тук на помощ идва хранителната добавка на фирма Криейтфарма ЕООД, С-Long,

витамин С – пелети с удължено действие в твърда желатинова капсула.

Хранителната добавка C-Long се препоръчва за:

• Хора подложени на умствена и физическа преумора в следствие на стрес

• При простуда и грипни състояния

• За поддържане на добър имунитет на организма

• За хора употребяващи алкохол и цигари

• Притежава силен антиоксидантен ефект

• При небалансирано хранене

• При възрастни хора над 60 години застрашени от атеросклероза

• Препоръчва се на спортисти подложени на силови натоварвания.

Начин на употреба:

Една капсула C – Long сутрин след хранене е достатъчна да задоволи дневните нужди на организма от витамин C.

ПОДАРЕТЕ СИ ДОБРО ЗДРАВЕ И САМОЧУВСТВИЕ ЗА ВСЕКИ ДЕН САМО С ЕДНА КАПСУЛА C-Long ( Vitamin C 500mg) ДНЕВНО !

ТЪРСЕТЕ В АПТЕКИТЕ!

ЗА КОНТАКТИ :

КРИЕЙТ ФАРМА ЕООД

ТЕЛ.: 0889 700 001

0888 745 976

E- mail : [email protected] ; [email protected]

Сайт: www.createpharmabg.com

X