Напишете дума/думи за търсене

Череп за Хелоуин е демоде, на мода са русалките

Няма нищо лошо в празнуването на Хелоуин у нас, макар че празникът не е част от религиозния ни календар. Това не е опит за чуждопоклонничество, както се опитват да поучават разни интелигенти във фейсбук, а прекрасна възможност за парти с маски веднъж в годината. Може да бъдем всичко - от чаровния принц до Ервин Шрьодингер, в зависимост от предпочитанията и независимо от пола.

Напоследък обаче дали ние, или англоезичните държави, където се празнува Хелоуин, взеха все повече да го бъркат с Деня на мъртвите, типичен за Мексико и Латинска Америка. Второто е нещо като

пищна задушница,

която се отбелязва

също с карнавални

шествия

по улиците. Официално се чества на 1 и 2 ноември, които са католическите религиозни празници съответно на Вси светии и всички починали души. Символ на Деня на мъртвите е черепът, така, както тиквата и призраците са емблематични за Хелоуин. Но изведнъж баровете и дискотеките у нас точно на Хелоуин се препълниха с перфектно изрисувани черепи върху красивите девичи лица. Може би защото е най-лесно, тъй като оригинално вече със сигурност не е. Затова, ако сте жена и възнамерявате и тази година да изрисувате физиономията си с черно и бяло, ви предлагаме да се върнете към красивите и невинни по момичешки приказни образи, на които сте искали да приличате, когато сте били малки. Като например този на русалка.

Има десетки, дори стотици хиляди идеи в интернет за грим на русалка под формата на видеа с уроци, които с няколко дни сухи тренировки ще овладеете до съвършенство за навечерието на празника. Той трябва да наподобява отразяването и/или пречупването на светлината в повърхността на рибешките люспи. Всичко, което ви трябва, за да се справите абсолютно сами за няколко минути пред огледалото вкъщи, са разноцветни сенки, много брокат, стари мрежести чорапи, изкуствени мигли и малки блестящи декоративни фигурки във формата на капки, точки, звездички, сърчица и т.н.

Всъщност да не се лъжем – нужни са ви още и всички мазила, станали част от всекидневния ви макиаж, като основа за грим, фон дьо тен, коректор, руж, очна линия, молив за вежди, спирала и червило. Добре е очната линия да не е в черно, тъй като естетиката в този грим е именно в разнообразието от цветове. Фон дьо тенът е хубаво да бъде малко по-мазен. Ако вашият не е, може да го смесите с малко крем или лосион за тяло. По този начин хем лицето ви ще лъсне леко – нещо, което обикновено жените се опитват да избегнат по време на работния ден, хем ще задържи за по-дълго останалите цветове върху лицето ви.

Първо трябва да нанесете основата за грим, фон дьо тена, коректора и ружа. Очната линия издължете във вътрешната част на окото и в края му малко повече от нормалното. Подчертайте веждите си с молив. После

опънете внимателно

мрежестия чорап

през лицето си,

така че да покрие цялата му площ. Вземете голяма четка за пудра и започнете лека-полека да нанасяте върху него различните нюанси. Те може да бъдат контрастиращи или в една гама, като задължително трябва да бъдат прахообразни, най-добре брокатени. Ако искате да изглеждате по-нежно и натурално, използвайте различните нюанси на розовата палитра, като не включвате цикламено. В случай че искате цветовете да са по-ярки, може да използвате синьо, зелено, жълто, но е важно тушът на сенките да е силен и с плътно покритие.

Не нахвърляйте цветовете хаотично, а следвайте правилата на контурирането с грим. Под скулите и над слепоочието нанасяйте по-тъмните цветове, а около тях – по-светлите и нежни нюанси. Не омазвайте цялото си лице, нека има симетрия. Задължително сливайте различните сенки, за да постигнете плавно и естествено преливане. Когато приключите, е ред на броката. Почти всяка марка, която има линия декоративна козметика, предлага прахообразен брокат в шишенце. Той ще свърши работа, но още по-добре е да използвате мазни сенки с едър брокат, тъй като те ще се задържат по-дълго върху лицето ви. От тях нанасяйте основно по цветните петна върху лицето.

Когато приключите и с броката, махнете много внимателно мрежестия чорап. Подредете част от декоративните фигурки по лицето си. Може да ги наредите във възходящ ред над веждите, по слепоочието и около скулите. Залепете внимателно

изкуствените мигли

на горния клепач

и сложете спирала на миглите на долния. Остава ви само да сложите червило. Ако лицето ви не е в естествени нюанси, използвайте по-неутрален цвят за устните.

Тази идея може успешно да приложите и ако решите да се дегизирате за Хелоуин като принцеса Елза от анимацията “Замръзналото кралство”. Просто трябва да използвате основно светлосини цветове. Разбира се, има и още много други нежни и женствени персонажи както от приказките, така и от анимационните филмчета на “Дисни”.

Ако все пак не можете да боравите сносно с четката, просто

зарежете грима и се

облечете като

Червената шапчица

Така хем ще избегнете губенето на собственото си време, хем вероятността да заприличате на клоун. Още повече че клоунът напоследък буди основно страх, особено у тези, които знаят историята на Пениуайз от “То” на Стивън Кинг. На Запад се стигна почти до истерия, след като хора, маскирани като клоуни, започнали да нападат граждани в САЩ, Великобритания и Австралия. Психозата обхвана най-вече населени места около училища и университетски кампуси след няколко атаки и опити за отвличания. Затова училище в Кънектикът наложи пълна забрана на носенето на клоунски костюми, а органите на реда в САЩ отправиха призиви към студенти и ученици да не се превъплъщават в клоуни за Хелоуин, защото има опасност да бъдат нападнати.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X