Напишете дума/думи за търсене

Лъжици от дърво, талант и любов

Джайлс Нюман има сръчни ръце, богато въображение и е любител на дървото. Резултатът от тази комбинация са красивите лъжици, които британецът дялка всеки ден.
За първи път показва творенията си през 2015-та през социални мрежи и славата му е моментална. Затова днес вече продава един екземпляр на цена между 100 и 700 долара. Търговията е онлайн.
Всяка лъжица Джайлс изработва от вид дъб, който расте в изобилие в родния му Ланкашър в Северна Англия. Но младият мъж търси дълго, защото работи само с късове, които са паднали на земята. Преди да се захване с изработката, рисува всеки модел.
Подчертава, че лъжиците могат да служат за хранене, но и да бъдат просто украшение. Безопасни са, защото за покритие Джайлс използва тунгово масло. В декорациите няма нищо случайно. Всички символи са заимствани от древната келтска култура, от която творецът е силно заинтригуван.
Преди да се захване по-сериозно с дърворезбарството, основната работа на Нюман е била свързана с фотография и графичен дизайн. Заради големия интерес към творбите му, отскоро е започнал да прави и дървени бижута.

Джайлс Нюман
Джайлс Нюман
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X