Напишете дума/думи за търсене

Руснаци: Обявете национален траур за Бисер Киров

Снимките са публикувани във фейсбук от приятели и почитатели на Бисер Киров

                                                                                              

Фейсбук профилите на Бисер Киров и роднините му са залети от съболезнования от цял свят. Най-много са жалейките от Русия. Хората разказват спомени за него, публикуват снимки и видео от негови изяви. Ето някои от тях:

Boris Anzov: Почина Бисер Киров!!! Заслужен артист на РФ и НРБ. Имах честта да го познавам лично, помагал съм му в два концерта в Русия. Една история която искам да разкажа и никога няма да забравя. Президент на България беше Георги Първанов. Имаше преди години някакво събиране в дома на киното в Москва, залата беше пълна. Седях на последния ред. Обявиха че влиза Българският президент Първанов. Хората в залата, предимнно руснаци, започнаха да аплодират. Когато влезе Бисер Киров след президента, публиката се изправиха на крака и започнаха да аплодират. Вечна му памет.


Донна Михайлова: Отиде си от живота българският певец и композитор Бисер Киров. Почивай в мир, скъпи приятелю. Човек с велика, широка и светла душа... нека пръстта те обвие като пух. нисък поклон и светла му памет!

Наталья Барабанщикова, Кишинеу, Молдова: Няма го Бисер...Не мога да се примиря с това...Загубата е неописуема...За мнозина той е въплащение на детството и юношеството....Миналата година той справедливо бе наречен от Русия "Човек на хилядолетието"! Дълбоки съболезнования на всичките му приятели...Ангелите на небето станаха с един повече. Дръж се "Моя страна, моя България"!

Оля Пономарёва, Москва: Вчера слушах негова песен...И през ум не ми минаваше какво ще науча днес. Колко жалко. Той бе любимият глас на мнозина. колко радост донесе той в делниците и празниците ни с незабравимия си глас и сърце...Ще те помнят нашите сърца, скъпи и любими БИСЕР КИРОВ !

Анна Карханина, Москва: Звездите не умират. Те се издигат в небето и ни светят оттям....Сбогом, бисер Киров! Велик човек и велик артист! ще те помня! 

Сергей Смитюшенко: Познаваме се с него от 1985 г., когато той пя на малката арена в Лужники. Рядък човек, който цял живот неизменно остана човек. Мъчно ми е, много ми е мъчно! Да му даде Господ добро на оня свят! надяваме се, че българските власти ще обявят национален траур за Бисер, който много години беше и още дълго ще бъде символ на българския народ. нашето семейство искрено скърби. Съболезнования на семейството на Бисер Киров и на всички българи. Неволни си спомням стиховете на Сергей Есенин: 

"До свиданья, друг мой, до свидания,
Милый мой, ты у меня в груди....,
Предназначенное расставанье,
Дарует встречу впереди...."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X