Напишете дума/думи за търсене

Правила за цивилизовано поведение на борда на самолет

С развитието на технологиите и прекосяването на всякакви виртуални пространства, създаваме все повече познанства и контакти по цял свят. Ето защо все по-често ни се налага да използваме услугите на въздушните компании.

Добре е всеки пасажер да умее да лети "елегантно" и да демонстрира цивилизовано поведение.

От заемането на подлакътника до неофициалния дрескод, има и още няколко простички правила, които всеки трябва да знае, когато пътува със самолет.

Можете да пийнете, но не прекалявайте

Със сигурност повечето пътници приемат алкохол на летището и в самолета, но това все пак не е нощ навън в града. Вие пътувате, така че няма никаква причина да се преминава границата на нормалното. Освен това самият полет дехидратира, така че поръчвайте си и вода между коктейлите.

Не накланяйте седалката си назад

Фактът, че е технически възможно да се пуска седалката назад, не означава, че трябва. Дори и лекото накланяне би облекчило пътуването ви съвсем леко, докато ще причини сериозен дискомфорт на човека зад вас.

Уважавайте етикета за подлакътника

Няма наложено определено правило кой да заеме пространството между двете седалки, но със сигурност не се полага задължително на първия дошъл.

Не тъпчете ръчния си багаж

Много по-удобно е да пренасяте лек багаж, отколкото да го препълвате. Така бихте спестили от глоби за надвишаване на теглото и едновременно с това бихте могли да помогнете на някоя възрастна жена, за да пренесе своя.

Не се обличайте просташки

Избегнете възможността да нахлузите спортните си панталони за ранния ви полет в 7 сутринта. Ще изглеждате доста по-добре и бихте се чувствали по-удобно, ако се облечете елегантно и подходящо за вашето пътуване.

Зорница Йосифова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X