Напишете дума/думи за търсене

7 велики певци, започнали кариерата си като беквокали

Марая Кери. СНИМКИ: Ройтерс

Много звезди изгряли на музикалния небосклон, след като дълго били скрити от сянката на други. Ето няколко световно известни певци, които започнали кариерата си като беквокали, но имали смелостта да поемат по своя собствен път:

Марая Кери

Преди Марая да стане любимка на няколко поколения, тя пяла за поп изпълнителката Бренда Стар. През 80-те години на миналия век Марая била далеч от прожекторите, но именно Бренда й помогнала да се развие и да започне самостоятелната си кариера.

Уитни Хюстън

Уитни Хюстън
Уитни Хюстън

Дамата, останала в музикалната история с хитове като "I will always love you" и "I have nothing", била беквокал на цели три певици. За щастие успяла да излезе от сянката им и това й донесло 6 награди "Грами".

Шер

Шер
Шер

Музикалната икона била забелязана за пръв път от Фил Спектър, определян като "геният на рокенрола". Той бил очарован от необичайния тембър на Шер и я превърнал в беквокалистка, замесена в много от хитовете му. 

Елтън Джон

Елтън Джон
Елтън Джон

Преди Елтън Джон да стане сър, той инвестирал таланта си в музикални състави като "Айсли Брадърс" и "Холис". Музикантът е продал над 450 млн. албума и над 200 млн. сингъла по цял свят, което го прави един от най-успешните изпълнители за всички времена.

Пинк


Щурата блондинка издала първия си сингъл на 16-годишна възраст. Преди това обаче била беквокал в музикален клуб във Филаделфия. От 13-годишна пеела, танцувала и писала авторски песни за клуба, докато връстниците й си играели на улицата.

Фил Колинс

Фил Колинс
Фил Колинс

Фил станал част от британската рок група "Генезис" през 1970 година. Неин вокалист бил Питър Габриел, а Фил пеел беквокалите му. 5 години по-късно Питър напуснал, а Фил заслужено заел мястото му най-отпред. 

Мик Джагър

Мик Джагър
Мик Джагър

Малцина знаят, че Джагър пял беквокалите на певицата Карли Саймън. Той се включва в песента й “You’re So Vain” и се справя блестящо.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X