Напишете дума/думи за търсене

8 истории за човешката добрина

Докато човечеството се бори за своето оцеляване, нека си припомним отново за това, че хората с големи сърца и щедри души съществуват.

Да правиш добро на другите, не винаги означава специални умения или таланти.

Кои са едни от най-вдъхновяващите за човешката доброта?

Датчанка спасява двегодишно нигерийче, изоставено от родителите си

Почти преди година Аня Рингрен Ловен намира голо, умиращо от глад двугодишно момченце на една нигерийска улица. Аня го кръщава Хоуп (Надежда). Детенцето е изоставено от родителите си, защото те вярвали, че той е вещер. По това време то е на една годинка и е оцеляло благодарение на минувачи, които му давали храна. В момента Хоуп е едно от 34 деца, които живеят в сиропиталището, основано от Аня и нейния съпруг. Когато тя публикува снимки на Хоуп във Facebook, хората започват да изпращат пари и до момента са събрани 1 милион долара. Датчанката планува да отвори още едно сиропиталище и детска болница. Днес Хоуп е щастливо и пухкаво дете.

Световен шампион по бокс построява 1000 къщи за бедни филипинци 

Някога Мани Пакуиао е обикновено момче от бедно семейсво във Филипините. Въпреки това той става първият боксьор в историята, който печели световни титли в осем различни категории. След като спечелва първия си милион, Мани използва част от парите, за да конструира къщи за бедните в родния си град Танго. До момента те наброяват 1000. 

Смел сириец остава в разкъсвания от война Алепо, за да се грижи за изоставените котки

© Nobel Peace Prize to Alaa
© Nobel Peace Prize to Alaa
 

Алаа Джалил рискува ежедневно живота си заради една-единствена цел - да се грижи за тези, които имат нужда от храна и подслон. Въпреки че семейството и съседите му отдавна са напусна ли града, той решава да остане, за да се грижи за изоставените котки. В момента Алаа е стопанин на над 100 котки, в това число и малко котенце, което му е оставено от малко момиченце, което е напуснало страната. "Обещах на момичето да й върна котката, когато се завърне отново у дома", казва Алаа.

Спринтьорка пожертва нейния шанс за победа, за да помогне на ранен съперник

© radionz.co
© radionz.co

На олимипиадата в Рио по време на 5-километровия маратон новозеландката Ники Хамблин, без да иска се сблъсква с американката Аби Дагостино. Ники помага на съперничката си да се изправи и след това двете продължили да бягат по пистата, подкрепяйки се една друга. Въпреки че двете финиширали последни, все пак успели да отидат на финал. И двете са наградени с медал "Пиер де Кубертен", който показва щедростта и истинския дух в спорта по време на олимпийските игри. 

Хиляди души се отзовават, когато никой не се появява на рожден ден на тийнейджърка

© Rebecca Lyn/Facebook
© Rebecca Lyn/Facebook
 

18-годишната Хали Соренсън, момиче о т аутистичния спектър, кани приятели на парти, но никой не се появява. Тогава братовчедка й Ребека споделя снимка на Хали във Facebook, помовайки потребителите на социалната мрежа да й изпратят картичка с поздравления за рождения й ден. Пощата в Бангор, щата Мейн, е претъпкана от писма и картички за Хали. В крайна сметка рожденичката получава повече от 10 хиляди картички, писма и колети. 

Рибан спасява лос, пропаднал в замръзнало езеро

© Ivan Drachev
© Ivan Drachev
 

Иван Драчев, жител на Алтай, се връщал у дома от риболов, когато забелязал лос, заседнал в леда на езеро. След няколко опита Иван оплел с ласото си лоса и го изтеглил от замръзналото езеро. Животното било толкова премръзнало, че се наложило на рибаря да го масажира, за да подобри кръвообращението му. "Седнах до него, той си сложи главата върху коленете ми и започна да хрипти. Невероятно е как животните разбират какво се случва с тях", пише Иван в блога си. 

Съседи ремонтират безплатно къщата на пенсионирана учителка

© KristinPolhemus/Facebook
© KristinPolhemus/Facebook
 

Ан Гланси, пенсионирана учителка, получава писмо от общината, че ще бъде глобена 3 долара на ден, ако не ремонтира дома си. Възрастната жеа живяла са ма и не разчитала на никого за помощ.  Един ден тя видяла, че млади хора ремонтират къщата й. Оказало се, че това са нейните съседи Адам и Кристин.  Двойката прекарала цялото си лято в поправка на учителския дом. 

Канадски авиолинии нарушават правилата си, за да спасят животни от пожар

© Canadian North
© Canadian North

Жителите на Форт МакМъри, Канада, били принудени да напуснат домовете си заради разразил се в близост  горски пожар. По принцип авиокомпаниите имат триктни правила за животните на борда, но в този случай ги нарушили, за да могат животинките да бъдат със стопаните си. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X