Напишете дума/думи за търсене

Домашни любимци, които струват повече от апартамент

Новородени бели лъвчета. Снимка: Ройтерс

Да отглеждаш животно вкъщи не е евтино удоволствие, но въпреки това много семейства предпочитат да си имат четирикрак приятел. 

Според проучвания британецът харчи средно 5 милиарда паунда за животинки. Ето кои са най-скъпите сред тях, събрани от "Mirror":

5. Бял лъв 

Красивият хищник се среща много рядко. Само до преди половин век се е смятало, че белият лъв отдавна не съществува, но експедиция през 1975 година открива три екземпляра в африканските савани. Той струва средно 105, 000 паунда.

4. Лабрадор

Кучето изглежда като подходящ домашен любимец за всеки вкус, а лабрадорите са сред най-предпочитаните породи. В общия случай струва между 650 и 850 паунда, но има и такива представители, които надминават 18,000 паунда.

3. Крава Холщайн

Кравите от породата Холщайн дава близо 50 л. мляко на денонощие и не е просто покупка, а инвестиция. Британец купил такава крава през 2013, като за нея платил 913,000 паунда. 

2. Тибетски мастиф

Той е една от най - древните породи домашни кучета. Породата произхожда от Азия, а представителите й се ползват най-често за пазачи. Мастиф в превод означава "голямо куче". Най-скъпият тибетски мастиф се продава в Китай за феноменалните  1 140 000 паунда.

1. Кон

Не е изненадващо, че изящните създания са в топа на класацията, имайки предвид, че конните състезания са считани за спорта на кралете. Най-скъпото животно, продавано някога, е именно кон - през 2006 състезателният кон "Зелена маймуна" бе закупен за 12,2 милиона паунда на търг. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X