Напишете дума/думи за търсене

Филми, които отговарят на доста женски въпроси

Кадър от филма "Пътят на промените"

Някои филми ни карат дълбоко да се замислим, а други ги забравяме веднага щом свършат. Но има и филми, които пасват идеално на женската душевност. Те не са само любовни, а са многопластови и непредсказуеми, точно като жените.

Подбрахме за вас 20 филма, които имат силата да променят живота.

Пътят на промените

Дали филм за семейство с две деца, преживяващо лична криза в средата на 20-те години на миналия век в Америка, може да привлече аудитория?

До края на филма едва ли ще можете да отделите поглед от екрана, осъзнавайки, че всичко, което гледате, се отнася за вас самите. Може би заради желанието на главните герои да заминат за Париж, за да променят живота си. Или заради междуличностната драма, от каквато никой не е застрахован. Изводът е, че може и да смениш местожителството си, но не може да избягаш от себе си. И ако в душата ти е пусто, където и да отидеш, с когото и да живееш, тъгата няма да те напусне.

Живот в розово

Кадър он филма "Живот в розово"
Кадър он филма "Живот в розово"

Проницателен и чувствителен биографичен филм за френската дива Едит Пиаф, чийто живот е битка за правото да живееш, пееш и обичаш, което само по себе си е значимо. Лентата е шедьовър, защото изобразява истинската атмосфера в Париж по времето на изпълнителката – едновременно безумен, див и очарователен. Градът на светлините изглежда сладък и романтичен само на онези, които не го познават.

Редник Джейн

кадър от филма "Редник Джейн"
кадър от филма "Редник Джейн"

Един филм без интриги или напрегнати бойни сцени. Но е един от малкото, които ни показват каква е силата на човешкия дух и на женската воля.

„Редник Джейн“ съдържа незабравими сцени, перфектен сюжет и това превръща филма в класика.

Усмивката на Мона Лиза

Кадър от филма "Момиче за милиони"
Кадър от филма "Момиче за милиони"

Киното не ни е давало по-мъдър филм. Той ни учи на достойнство, смелост и целеустременост. Филмът ни показва колко важно е да мисли със собствената си глава. Затова лентата не е феминистична, а реалистично и с уважение показва борбата за място в този живот, когато си жена.

Момиче за милиони

Кадър от филма "Момиче за милиони"
Кадър от филма "Момиче за милиони"

Един завладяващ филм, покозващ безкомпромисната действителност. Животът такъв, какъвто е. Поставяйки ни предизвикателства, на които само решителните и смелите могат да устоят и да влязат в битка. Режисьорът Клинт Истууд много точно е изобразил фактите, а блестящата Хилари Суонк ни предава вътрешната борба и емоциите, които изживява. Някой може да каже, че филмът е груб, но ако едно момиче мечтае да стане шампион в бокса – сълзите и щастливият край няма да й помогнат. Хилъри Суонк става двукратна носителка на „Оскар“ заради ролята на Маги в тази лента.

Дяволът носи Прада

Света на модата е безспорно красив, но може да бъде и точно толкова жесток. Дори една малка дреболия може да ви изкачи на върха или да ви пусне надолу по него.

Създателите на „Дяволът носи Прада” не са претендирали той да бъде от историческо значение. Филмът е заснет в жанра комедийна драма, но въпреки това пресъздава реалностите в този бизнес. А представянето на Мерил Стрийп е повече от добро и запомнящо се, донесло й номинация за „Оскар“.

Кралицата

Филмът, режисиран от Стивън Фриърс, точно изобразява трудния период в живота на британското кралско семейство след смъртта на принцеса Даяна. Как да бъдеш кралица, когато народът ти те критикува. Ще се подадеш ли на емоциите или ще успееш да покажеш сдържаност, както народът очаква от теб. Филмът преплита акценти от Шекспир. И ако героите му са се борили с противника с меч и стрели, то в наши дни битката се води с помощта на камери и микрофони. А за това се изисква не по-малко смелост.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X