Напишете дума/думи за търсене

Петърчо от “Откраднат живот” плува от тримесечен

Калоян позира за фотосесия.

Десетки хора са се наредили на опашка в столичен мол, а най-отпред стоят Мартина Вачкова, Алек Алексиев, Радина Думанян, Йоана Буковска - всички звезди от сериала “Откраднат живот”. Докато усмихнати актьорите дават автографи и се снимат със своите почитатели, току някой ги попита: “А къде е малкият Петърчо?” Звездите се усмихват и казват: “Ще го видите по телевизията.”

Петърчо всъщност е синът на доктор Галя Стилиянова (Ралица Паскалева) и доцент Захариев (Емил Марков) и заедно с актьорите се радва на голяма популярност. В ролята му влиза малкият Калоян, който преди няколко дни - на 14 декември, навърши 8 месеца.

Доцент Захариев и доктор Стилиянова са екранните родители на детето в “Откраднат  живот”.
Доцент Захариев и доктор Стилиянова са екранните родители на детето в “Откраднат живот”.

Момченцето попада в лекарския сериал на Нова тв като повечето актьори - след прослушане. Баща му от дълги години работи в сферата на киното и един ден със съпругата си Александрина решават

да запишат детето в кастинг агенция,

а поканата за снимките пред камера не закъсняват. Родителите получават обаждане по телефона, с което ги питат дали са съгласни синът им да участва в “Откраднат живот”. “Решихме да пробваме и да видим той как ще се чувства”, разказва майката.

Още на първия снимачен ден на Калоян му е много интересно. Заглежда се в камерите, усмихва се на хората от екипа - сякаш разбира, че го чака работа, и като голям актьор играе в сцените. Тогава е още по-мъничък - на 5 месеца, но му е спокойно с останалите на снимачната площадка в “Ню Бояна”.

С майка си  Александрина и баща си Николай
С майка си Александрина и баща си Николай

“Всички го гушкаха, радваха му се, а той седеше в тях без никакъв проблем”, обяснява Александрина. Тя дава много малко насоки на актрисата Ралица Паскалева, която играе майката на Калоян, като например да го гушне, ако започне да нервничи. “Като цяло е спокойно дете - бързо може да му отвлечеш вниманието, и досега не сме имали проблеми”, разказва майката.

Макар да се държи като голям актьор, снимките на Калоян не продължават дълго - по час и половина - два на ден. Като при всеки, и на него понякога му става скучно, уморява се и започва да недоволства.

Понякога е кисел, защото му никнат зъби

- вече са му пораснали две долни зъбчета. Но никога не е плакал с пълно гърло и не е всявал паника у големите си колеги. Досега се е налагало само веднъж-два пъти майка му да го храни в паузите между снимките и само един път да му сменя памперса. “Дори на екранната му майка ѝ беше много интересно и искаше и тя да пробва, така че и тя помогна. Забавно е”, усмихва се Александрина.

В кадри с Йоана Буковска, която играе Виолета Захариева в сериала.  СНИМКИ: ЛИЧЕН  АРХИВ И НОВА ТВ
В кадри с Йоана Буковска, която играе Виолета Захариева в сериала. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И НОВА ТВ

Тя, разбира се, е неотлъчно до сина си. “Много ми е интересно. Гледаме го едно на телевизионния екран, изглежда просто, но зад всичко това стои толкова голям екип и всъщност е доста сложно”, казва Александрина. Тя решава с какво да е облечено детето ѝ в сцените. Разбира се, съобразява се със сюжета, в който играе синът ѝ.

И преди детето ѝ да участва в сериала, тя следи историите в него. А сега вече

записва всеки епизод,

така че, като порасне Калоян, да се види как играе на малкия екран. Бабите също не пропускат и минута от “Откраднат живот”, а всички приятели и роднини на Александрина и мъжа ѝ се радват да гледат Калоян по телевизията. Е, все още не се случва да разпознават детето, докато е на разходка с родителите си. Но най-вероятно защото стои спокойно завит добре в детската количка.

26-годишната Александрина работи с деца от дълги години. Тя завършва финанси във Висшето училище по застраховане и финанси, но професионално се насочва към специалността, която учи в магистърската си степен - спортна анимация в НСА. През зимата е ски учител, а през лятото води различни спортни програми като катерене, водни ски, плуване. Съпругът ѝ Николай, който е на 36 г., изпълнява различни длъжности в киноиндустрията. Той

завършва актьорско майсторство

в Нов български университет преди 5 години, но никога не е играл пред камера или на театрална сцена. Работи като организатор по продукциите, както и като човек, който намира всичките транспортни средства, необходими за заснемането на някой филм. Прави го и за много от холивудските продукции, които се снимат в Киноцентъра в Бояна. Когато не е зает с филми, е в планината, където е ски инструктор.

Всъщност общата работа го събира с Александрина и след тригодишна връзка двамата сключват брак на 15 ноември 2015 г. в София. “Нещата станаха по-сериозни и решихме, че след като толкова време сме се занимавали с чужди деца, е време да си направим наши”, казва Александрина.

Още докато е бременна във втория-третия месец, с Николай избират да нарекат детето си Калоян, без то да носи името на някой роднина. “Наричах си го така дори тогава”, усмихва се майката.

Двамата с Калоян имат много любими занимания.

От 3-месечен малкият се учи да плува

“Силно казано е, че вече може да го прави. Но много се забавлява. Не съм го пускала сам, влизаме във водата заедно, има инструктор, който ни показва различни упражнения”, разказва Александрина. В басейна пеят песни, играят си и се вижда, че Калоян е щастлив. Най обича да е навън - на разходка в София, в планината, а и да е заобиколен от хора - усмихва се и им се радва. Когато чуе музика по радиото, винаги започва да танцува.

С родителите си на морето
С родителите си на морето

Преди няколко дни майка му украсява коледната елха, докато той е в прегръдките ѝ. Толкова е впечатлен от бляскавата и шарена украса, че не може да откъсне очи от нея. А понеже е във фазата, в която иска всичко да опитва, протяга ръчички, за да хване някоя играчка или фигурка и да я сложи в устата си. “Не му давам, защото са целите в брокат”, смее се майката.

В първата му Коледа и за него, естествено, ще има подарък под елхата - дървено камионче, което се сглобява от няколко части. “Обича по-детайлните предмети, мисля, че ще му хареса”, казва Александрина.

Цветелина Шенева

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X