Напишете дума/думи за търсене

доц. Захариев е влюбен в Гълъбина от "Столичаните"

Емил Марков като доцент Захариев

"Много сте ми симпатичен и много хубаво играете в сериала, но този вашият герой аз не го разбирам."
Ето това чува от непозната жена, докато си върви по улицата, Емил Марков. От първия епизод на медицинския сериал “Откраднат живот” той влиза в кожата на един от главните герои - доцент Захариев, на когото изобщо не му е лесно. Акушер-гинеколог с много властна жена, но с различни любовници, докато не среща по-млада колежка и не се влюбва в нея. А накрая тя му ражда и дете.

“Той е объркан човек, затова обърква и хората”, отговаря Марков на непознатата жена и продължава по пътя си. Където нищо чудно да го срещне още някой случаен минувач и да го поздрави, а и да го подпита за обратите в сериала.

Марков от години се занимава с телевизия - работил е в “Каналето”, после пише сценария на “Вот на доверие”. След основаването на продуцентската компания “Дриймтийм продакшънс” участва в работата по три сезона на “Сървайвър”,

пише скечове за “Комиците”

Той е и един от сценаристите на най-смешния сериал “Столичани в повече”. Всъщност точно покрай работата в “Дриймтийм” - компанията, която стои зад “Откраднат живот”, идва предложението да участва в първия български лекарски сериал. Още докато подготвят старта му, главният сценарист Христина Апостолова и креативният продуцент Иван Спасов знаят, че Емил би се вместил съвършено добре в ролята на доцент Захариев. А и от Нова тв са съгласни - знаят уменията му от друг техен сериал, в който преди години участва актьорът - “Забранена любов”. И почти веднага Марков приема.

“Имам впечатления по отношение на професията на лекаря през годините - имам такива познати, а и такива, при които съм ходил - на преглед или лечение. Попадал съм и в операционни като пациент, не за нещо сериозно. Струва ми се, че лесно схванах поведението на един лекар”, разказва за подготовката за ролята си актьорът. И допълва: “Имам познания и по отношение на типа поведение на мъж в тази възраст, не че в лично отношение си приличаме. Изграждал съм героя от мои впечатления и разбиране - отношение със семейство, и то с такъв човек като Виолета, отношения с младата партньорка.”

Захариев между двете си жени - съпругата Виолета (Йоана Буковска) и новата любима Галя Стилиянова (Ралица Паскалева) СНИМКИ: НОВА ТВ И ЛИЧЕН АРХИВ
Захариев между двете си жени - съпругата Виолета (Йоана Буковска) и новата любима Галя Стилиянова (Ралица Паскалева) СНИМКИ: НОВА ТВ И ЛИЧЕН АРХИВ

С колегите му от сериала вече започнаха снимките на третия сезон, но сега са в кратка почивка за празниците. И никой от тях така и не издава какво предстои зрителите да видят. Последният епизод завърши с кражбата на детето на Захариев и младата му партньорка Галя Стилиянова от съпругата му Виолета. А сега

предстои отношенията между тримата доста да се усложнят

“Няма да има чудеса от сорта мъж става жена, но ще има интересни обрати в новия сезон”, усмихва се актьорът.

Той влиза в театралната академия през 1984 г. Първият човек, когото среща там, не след дълго се превръща в любимата жена. Това е Албена Павлова - добре позната на зрителите от ролята ѝ на Гълъбина в “Столичани в повече”. Двамата завършват класа на професорите Сашо и Цветан Стоянови през 1988 г., а след това са назначени в Сливенския театър. А след 4-годишно съжителство Емил и Албена решават да сключат брак. Сватбата е в родния град на Марков - Бургас. Малко повече от година след това на бял свят се появява първото им дете - синът Здравко, а 7 г. по-късно се ражда дъщеря им Мина.

Емил със съпругата си Албена в италианския град Алберобело
Емил със съпругата си Албена в италианския град Алберобело

Момичето им вече има опит на актриса. И то немалък. Като по-малка Мина участва в няколко скеча на “Комиците”, а от шести клас, та чак досега играе в “Столичани в повече” Яна - дъщерята на екранните образи на Силвия Лулчева и Кръстю Лафазанов Славея и Йордан Лютови.

Тримата вкъщи никога не критикуват работата на другия. “Мина гледа от време на време по малко и сякаш заради мен. Тя е на 18 г. и други неща я вълнуват”, казва Емил.

Дъщеря му, която израсна пред очите на зрителите, вече е в 12-и клас и обмисля къде да се насочи след испанската гимназия. Засега

изборът на Мина е да учи психология

в университет в Холандия. “Ходи там на екскурзии, знае кои са университетите, в които иска да кандидатства. Ние се радваме, че не е актьорско майсторство. Надживя тази идея, мина времето, в което ходеше на театрални кръжоци. Сама се отказа, каза, че й е интересно и приятно, но не иска това да работи. Явно се наигра - 6 г. участва в “Столичаните”, казва за дъщеря си Марков.

С Албена също няма навика да коментира как той или тя играе на малкия екран. “Тя казва, че ѝ харесва “Откраднат живот” и ѝ е приятно да го гледа. Но

не стоим да си правим анализи”,

казва с усмивка Емил. Двамата може и да не обсъждат работата си в телевизията, но за театъра не е така. Преди две години той постави като режисьор постановката “Покер” на Емил Бонев. В главните роли са Албена и Ненчо Илчев. “Сега се играе като “Любов в лудницата” - хубава пиеса за двама души, интересен сюжет, сложни взаимоотношения, предимно комедия. На мен ми е лесно да работя с Албена и Ненчо - добре се познаваме и те работят добре помежду си. Беше леко, приятно и забавно”, обяснява Емил.

Това е вторият спектакъл, който той прави като режисьор. Първият е “Магията на Ненчо” - илюзионният спектакъл на Ненчо Илчев, в който се включва и Любо Нейков като асистентката Ненка.

Освен като актьор и режисьор Марков има огромен опит като сценарист. Той не спира да пише историите в новите два сезон на “Столичани в повече”, докато участва в “Откраднат живот”. Дори се е случвало сутрин рано да отиде да играе на снимачната площадка, следобед да се прибере в офиса и да пише сценарий, а няколко часа след това пак да сложи лекарската престилка и да стане доцент Захариев. “Въпросът е бързо да настроиш съзнанието си”, казва Марков.

Когато има малко свободно време, разбира се, го прекарва със семейството. Четиримата - с Албена и децата Здравко и Мина, през лятото правят голяма екскурзия в Италия. Качват се на семейния автомобил и обикалят две седмици най-хубавите места в южната част на страната. Емил организира всичко - това е и подаръкът му за Албена, която тази година отпразнува юбилей.

Цялото семейство - Албена, Мина, Емил и Здравко (от ляво на дясно) се снимат, докато са на почивка в Италия.
Цялото семейство - Албена, Мина, Емил и Здравко (от ляво на дясно) се снимат, докато са на почивка в Италия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X