Напишете дума/думи за търсене

Доброто настроение зависи и от чая

Настроението е като огледало на нашето тяло. Ако сме пълни с енергия, положителните емоции са по-силни, а лошото настроение се предизвиква от умора и стрес. То обаче може да бъде победено, ако се спазват съветите на добрите познавачи, като се започне с усмивката....

За да сме в добро настроение трябва да се наспим. Нека денят ни започне спокойно и подредено. Да се протегнем с удоволствие. Това отпуска диафрагмата и гарантира дълбоко, равномерно дишане. Ако си позволим и спокойна закуска, ще се почувстваме наистина отпочинали.

Препоръчително е да си направим чай от канела, кардамон, карамфил и джинджифил. Канелата ухае приятно и отлично стимулира кръвообращението. Джинджифилът подпомага храносмилането и укрепва паметта, а кардамонът подобрява работата на сърцето.

Трябва и да се движим. Достатъчни са 10 минути разходка с бързи стъпки сред зеленина. Това помага за доброто настроение много повече от парче шоколад. Чрез движението вътрешната енергия се повишава и трае 1-2 часа, докато консумацията на шоколад води до по-високо напрежение след един час.

Самонаблюдението също е важен фактор. Трябва сами да установим ролята на храната, напитките, кафето, колата - как ни влияят сутрин, на обяд и вечер. Те са важни за контрол на настроението.

Нека не забравяме, че музиката е една от най-висшите духовни прояви. След движението тя е най-ефикасна. Не бива да я подценяваме и пренебрегваме. Музиката притежава способността да повишава енергията и тонуса на настроението. Тя стимулира производството на норадреналин в мозъка и затова е балсам за душата.

Полезно е да излизаме с приятели, да бъдем в приятна компания. От опит знаем, че добрата дума от мил приятел е винаги много полезна за доброто настроение.

Усмивката прави чудеса. Когато тя е истинска, а не дежурна, стимулира биохимията на радостта. Нашето лице е не само огледало на емоции, то може да ги провокира.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X