Напишете дума/думи за търсене

Вайола Дейвис си получи звездата (Снимки)

Вайола Дейвис с Мерил Стрийп

Актрисата Вайола Дейвис, която участва във филма "Огради", получи 2596-ата звезда на прочутата холивудска Алея на славата, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Единственото нещо, за което мога да мисля в момента, е малкото момиченце от Сентръл Фолс. То почти никога не се открояваше, но имаше големи мечти. Това, което гъсеницата нарича край на света, Създателят нарича пеперуда", каза видимо развълнуваната актриса.

На церемонията присъстваше колежката й Мерил Стрийп, с която си партнираха в драмата "Съмнения" (2008). Тя каза, че Вайола е "обладана от пламенен талант" и че е "дар за сценаристите".

"Тя играе в сцени без реплики и пише цели абзаци с очите си", допълни тя.

Миналия месец Вайола Дейвис получи номинация за най-добра актриса в поддържаща роля за наградата "Златен глобус" с превъплъщението си в "Огради". Очаква се да бъде номинирана за трети път от Американската академия за кинематографично изкуство и наука на 24 януари, когато тя ще оповести избора си. Предишни номинации за "Оскар" имаше за участията си във филмите "Южнячки" и "Съмнения".

Преди да стане кинозвезда, Вайола Дейвис вече имаше успехи в театъра. Тя дебютира на Бродуей през 1996 г. и спечели първата си награда "Тони" през 2001 г. 



Вайола Дейвис се радва на звездата си Снимки: Ройтерс
Вайола Дейвис се радва на звездата си Снимки: Ройтерс
Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс
Вайола Дейвис с Мерил Стрийп
Вайола Дейвис с Мерил Стрийп
Вайола с дъщеря си
Вайола с дъщеря си
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X