Напишете дума/думи за търсене

Зодия Телец: Камъните талисмани за 2017 г.

Зелен тюркоаз (стар) СНИМКИ: АРХИВ

Телецът е символ на стабилността и възраждащата се природа. Той цени красотата и има огромен вътрешен потенциал, силна воля и постоянство в мисленето. Трябва да си избере амулет, който ще му помогне да си опази здравето и да усили положителната си енергия. Камъните - талисмани за Телеца през 2017 г., ще му позволят да завърши работата, която е започнал миналата година. Трябва да акцентира на амулети, които ще го направят по-спокоен, по-стабилен и съсредоточен. За да не влиза в конфликт с Огнения Петел, астролозите му препоръчват да не избира ярки активни камъни. Телците трябва да се насочат през 2017 г. към камъни в зелено и синьо, които ще им донесат материално благополучие. Ето талисманите им за 2017 г.:

Зелен тюркоаз

Телецът не обича да губи, така че амулет със зелен тюркоаз (т.е. стар) ще усили волята му и ще го приближи до победата. Понякога умуващият Телец трябва да бъде по-безгрижен, за което ще помогне тюркоазът. Ако често го носи, ще постигне взаимно разбиране с партньора си и ще подобри финансовото си състояние. Особено ако инвестира в рискови начинания. Тюркоазът съхранява младостта. Пази от кошмари и безсъние, подобрява зрението. 

Тюркоаз
Тюркоаз

Пирит

С помощта на този блестящ златист минерал Телецът ще осъществи амбициите си през 2017 г. Медитирайте с него в ръка, като си повтаряте, че заслужавате най-доброто. Парче пирит на бюрото стимулира мисловната дейност и хрумването на нови идеи. Французите го наричат камък на здравето. 

Пирит
Пирит

Изумруд

Този амулет ще даде на Телеца прозрение и мъдрост, особено във важните моменти от живота. Като талисман за 2017 г. той ще добави оптимизъм и лекота на възприемане на света. Ще му помогне да се отърве от тъга и депресии. Зеленото е цветът на парите, а Телецът знае тяхната цена и има дар да ги управлява. Изумрудът развива тези качества и осигурява нужния баланс – да цени печалбите, без да се вманиачава. 

Изумруд
Изумруд

Малахит

Ако в Годината на Петела Телецът избере за свой пазител малахит в светлозелени оттенъци, няма страшно с никакви сърдечносъдови заболявания. Този камък поглъща отрицателната енергия, предпазва от депресия и нервно напрежение. Ще помага на учениците и студентите Телци да възпитават в себе си постоянство и любов към обучението. 

Малахит
Малахит

Лазурит

Ще помогне за увеличаване на интуитивното възприятие и ще обогати духовната страна на Телеца. Този талисман дава на притежателя си окултни способности. Ще може да „чете” мислите на другите хора и ще стигне до истинската същност на техните действия. Лазуритът ще пази Телеца през 2017 г. от загуби, врагове и уроки. Голяма част от ренесансовите картини дължат дълбоките си сини тонове на този камък, от който се правела боя ултрамарин (много скъпа). Древните египтяни пък го използвали за сенки за очи. Камъкът е много мощен и трябва да се използва внимателно. 

Лазурит
Лазурит

Ахат

Целта на вашия талисман е да защити здравето ви и да насочи енергията в правилната посока. С тази задача през 2017 г. прекрасно ще се справи ахатът. Той развива талантите, прави човек проницателен и помага да се вземат верните решения. 

Ахат
Ахат

Амазонит

Синьо-зелен камък на предаността и смелостта, изключително подходящ за Телци интелектуалци. Осигурява отлична подкрепа в нови дела и постижения. 

Амазонит
Амазонит

Авантюрин

Един от най-романтичните камъни за представителите на тази зодия. Бижутата с авантюрин са залог за добро настроение и любовни отношения през 2017 г. 

Авантюрини
Авантюрини

Косите на Венера

Този кварц със златисти включения повишава забележително сексуалната енергия. Чудесен е и за постигане на мекота и женственост. 

Кварц Косите на Венера
Кварц Косите на Венера

Кахолонг

Млечнобял непрозрачен опал. Ако го изберете за амулет, ще ви дари семейно щастие, доверие и спокойствие в отношенията. 

Кахолонг - бял опал
Кахолонг - бял опал

Хризокола

Гердан от този синьо-зелен камък облекчава упоритата кашлица. Подобрява функционирането на ендокринната система. 

Хризокола
Хризокола

Кехлибар

Тази вкаменена смола от дървета, опасвали някога с гори Балтийско море, има подходящия земен произход за обичащите природата Телци. Златисто-оранжевият цвят на кехлибара заземява и стабилизира висшите духовни енергии във физическото тяло. Влиянието му е едновременно успокояващо и тонизиращо, усилва търпението и защитата. Абсорбира отрицателната енергия и насърчава способността на организма да се лекува сам. 

Кехлибар
Кехлибар

Розов кварц

Носете го на социални сбирки през годината и когато искате околните да ви обвият с любящи, грижовни чувства. 

Розов кварц
Розов кварц

Лина ГЕРГОВА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X