Напишете дума/думи за търсене

9 от най-зловещите места на Земята

© thesuiteworld.com

Има места, където всички мечтаят да отиват. Има и такива, които са толкова зловещи, че малцина се осмелявам да припарят до тях. Ако сте достатъчно смели обаче и търсите силни усещания, ето няколко предложения за следващата ви ваканция.

Островът на куклите, Мексико

© thisismyhorror.wordpress.com
© thisismyhorror.wordpress.com

Изоставен остров, чието е динствено население са ужасяващите детски кукли. През 1950 отшелникът Хулиан Сантана Барера започнал да колекционира кукли от кофите с боклук и да ги окачва по дърветата на острова, разположен  южно от Мексико сити. Той правил това в памет на малко момиченце, което се удавило на острова. Самият Барера намира кончината си по същия начин през 2001 година. Колекцията от над 1000 кукли все още стои.

Остров Хашима, Япония

© simotron.wordpress.com
© simotron.wordpress.com

Миньорско селище, създадено през 1887-а, което през 1959 е едно от най-гъсто населените места на планетата. След като залежите на въглища свършват през 1974, мината е закрита.

Църквата "Свети Георги" в Чехия

© uk.news.yahoo.com
© uk.news.yahoo.com

Намира се в селището Лукова и е изоставена от 1968-а след като част от покрива се срутва по време на погребална церемония. Артистът Якуб Хадрава сътворява и слага в църкавата молещи се скулптури, което още повече допринася за зловещото усещане.

Катакомбите в Париж

© monicadonovan.com
© monicadonovan.com

Мрежа от  тунели и катакомби е опасаа целия подземен Париж. От края на 18 век тук се намират останките на около 6 милиона души.

Хълмът на кръстовете, Литва

© panoramio.com
© panoramio.com

Над 50 хиляди кръста има на този хълм, макар че не е гробище. Според местните този, който постави кръст на това място, го чака голям късмет.

Гробището Чочила, Перу

© delange.org
© delange.org

Намира се на 30 км от южния бряг на Перу. Некрополът е открит през 20-те години на миналия век.  Археолозите намират останки, които датират от седем века назад във времето. Всичките тела са намерени в клекнало положение и върху лицата им имало широки "усмивки". Те са добре запазени благодарение на сухия климат на южноамериканската държава. 

Бузлуджа, България

© irishberliner.com
© irishberliner.com

Най-големият монумент у нас е построен през 80-те години на миналия век в чест на 100-годишнината от създаването на Българската комунистическа партия. Отнема около 7 години да бъде построен, а в строежа му участие взимат наад 6 хиляди строители и инженери. Преди да бъде изоставен, подовете са покрите с мрамор, а стълбищата са били декорирани с червено стъкло. Сега тази възпоменателна сграда е абсолютно претарашена, а от нея е останала само бетонната конструкция, която прилича на изостване космически кораб.

Градът на мъртвите, Русия

© dailyfresher.com
© dailyfresher.com
© cebu-outdoor-guy.blogspot.com
© cebu-outdoor-guy.blogspot.com

Даргавс се намира в северна Осетия и на пръв поглед изглежда като малко селце с каменни къщички, но всъщност е древен акропол.

Висящите ковчези на Сагада, Филипините

На остров Лузон във Филипините се намира селцето Сагада, където все още има следи от древен погребален ритуал. Ковчези висят от ръба на скалите. Суверията сред местните гласят, че колкото по-високо е ковчегът, толкова душата на покойния е по-близо до Рая.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X