Напишете дума/думи за търсене

Как французойките поддържат стройните си фигури

СНИМКА: Pixabay

За страна, известна със своите прочути десерти и вина, е странно как жените успяват да поддържат добрите си форми. Тайната им се крие в бавното хранене и отсъствието на вредни храни от менюто, пише The Independent.

Въпреки изобилието на апетитни багети и сладкиши на всеки ъгъл, повечето французи са с доста стегнати тела. За разлика от британците, които винаги държат по сандвич на работните си бюра и го изяждат за секунди, за местните във Франция храненето е приятно изживяване, на което се наслаждават в компанията на близките си.

Французите се хрант за удоволствие, а не поради необходимост. Това сериозно подпомага отказа на пакетираните стоки и вредни храни.

Когато става дума за дневното меню, французойките са склонни да изберат богати и домашно приготвени ястия в малки порции. И докато ние постоянно се опитваме да избягваме въглехидратите, там тестените изделия са на почит.

Ето, че всичко отново се свежда до контрола на количеството храна, което приемаме. Вместо препълнени с месо и всякакви видове гарнитури сандвичи, френските дами предпочитат по-балансираните и умерени предложения за хапване.

Разбира се, това не означава, че във Франция няма ресторанти за бързо хранене, но дори итам всичко е домашно приготвено и всеки от компонентите на ястието може да бъде идентифициран и измерен.

Като ценители на виното, французите не прекаляват и с неговия прием. А по въпроса със заместителите на масло и захар, те са категорични, че предпочитат натуралните продукти, но с мярка.

Специалисти твърдят, че част от тайната за стройните фигури на французите се крие в начина им на мислене. Много често между отделните хранения тамошните дами предпочитат консумацията на кисело мляко, тъй като е нискокалоричен продукт и засища.

Естествено, накрая, но не и по значимост, са тренировките. Французойките не се славят с особена активност във фитнес залите, но са любителки на движението като цяло и доста често предпочитат ходенето пеша пред возенето в автомобил.

Превод и редакция: Зорница Йосифова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X