Напишете дума/думи за търсене

Различни приложения на оцета в домакинството

Лейката на душа

Там се натрупват варовикови отлагания, които се чистят по-трудно. Задачата се облекчава, ако в здрав найлонов плик сипете оцет и го закрепите с ластик здраво за лейката. Оставете да престои цяла нощ, а после изтъркайте добре със стара четка за зъби.

Плевели

Химическите средства за борба с плевелите може да се заменят с оцет. Нужно е два - три дни поред в основата на плевела да се сипва по малко от него, за да бъде отстранено неприятното растение.

Петна

Възможно е в килима или мокета да се появят петна, които е добре да се отстранят бързо. Оцетът върши отлична работа. Трябва само петното да се напои добре за 5 минути и после да се почисти с чиста кърпа.

Тоалетната

Тоалетната чиния също се чисти по-лесно, ако предварително я напръскате с разтвор на оцет и вода и го оставите да действа за час.

Играчките

Детските гумени играчки стават чисти и дезинфекцирани, ако им направите вана. Сложете ги за десетина минути в кофа с гореща вода и оцет. После ги измийте добре с гъба.

Обувките

С влагата, която е по улиците, особено през зимата, в обувките са набиват нечистотии, но и силни препарати от групата на солите, които разяждат. Затова е разумно след прибиране да обтриете обувките със салфетка напоена с оцет.

Мебели

По-захабените и стари мебели също може да излъчват неприятна миризма. На използвани пластмасови бутилки направете няколко дупки в горната част и сипете вътре оцет. Затворете с капачка. Поставете бутилките по рафтовете на мебелите или направо вътре за нощ. После избършете всички повърхности с кърпа, напоена с оцет.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X