Напишете дума/думи за търсене

Анджела Недялкова в "Трейнспотинг" заради талант и ходене по въже

Разхвърляна стая, Юън Макгрегър, сладко от шипки и красивата Анджела Недялкова. Този кадър от трейлъра на "T2 - Трейнспотинг" предизвика възторг сред българите и върна младата актриса обратно под светлината на прожекторите.

"Това, което й се случва в момента, е абсолютно закономерно. То е логично. В държави, в които нещата не са просто индустрия, а в които нещата се случват, режисьорите са отворени да видят таланта и потенциала. Те го вземат и му предлагат варианти за развитие" - така българският режисьор Виктор Божинов коментира успеха на Анджела Недялкова пред "168 часа". Той е именно човекът, който настоява Анджела да стане част от екипа на серила "Връзки".

Звездата на Недялкова изгрява във филма Източни пиеси", а оттам кариерата й върви само нагоре. Следват "Аве" и "Българска рапсодия", участието във "Връзки" и първият й голям досег до световното кино - "Райска стая". Лентата завоюва 8 награди, като две от тях са за най-добра актриса. Именно в "Райска стая" Анджела за първи път съблича дрехите си. Но всъщност голотата не я притеснява.

На оранжевия килим по време на премиерата на "Т2 - Трейнспотинг" Недялкова сподели, че макар да има книжка, се ужасила от това, че трябва да шофира в Шотландия, и взела допълнителни курсове. За нея било по-трудно да се научи да кара кола на Острова, отколкото да снима секссцените с Юън Макгрегър.

В свое интервю пред в. "Скотиш сън" гениалният режисьор Дани Бойл разказва как най-много се впечатлил от нея, когато я видял в единбургския парк "Медоус" да ходи по въже. И моментално я харесал:

"Анджела освен изключителна актриса е и онова, което наричат "въжеиграч" - споделя Бойл. - Миналата година в "Медоус" я видях да крачи по тънко опънато въже. Тя е най-впечатляващият въжеиграч, когото съм виждал. Веднъж случайно се натъкнах на нея, докато го прави, беше голяма изненада и за двама ни."

Но пътят на Анджела до голямата роля никак не бил лесен. Докато пращала клипчета за предварителните кастинги, тя денонощно снимала сериала "Връзки". А когато я повикали на жив кастинг, актрисата била страшно преуморена: "Летях за Лондон на сутринта след рождения си ден, а предния ден ходих на село да помагам на мама. Бяха ми дали и 20 страници текст.

От летището ме взеха с кола и след два часа ме стовариха пред Дани Бойл”, разказва красавицата. След мъчителния кастинг тя чува единствено "Благодаря, ще се чуем". Но обещанието не остава да виси във въздуха и само час след като Анджела е напуснала стаята, в която се е опитала да впечатли Дани Бойл, агентът й получава обаждане. Въпреки, че не си знаела текста, българката впечатлява с невероятния си дух и силно присъствие.

Вторият шанс й дава възможността да отиде отпочинала на кастинга и да се представи във възможно най-добра светлина: "Отидох и с влизането в стаята започнах с шегите, показах себе си сред свои хора.

Давах непрекъснато идеи за всяка от сцените Дани Бойл ме гледа 5 минути, без да мигне, и попита: “Всъщност какво се случи с теб предния път?” Тя му разказва за тежките снимки и липсата на сън, а Бойл още тогава иска да е сигурен, че Недялкова ще има време да се снима в неговия филм.

И докато за носителя на "Оскар" тя е страхотен въжеиграч, то за Виктор Божинов е истинско вдъхновение: "С Анджела се срещнахме в сериала "Връзки". Аз настоях тя да изиграе ролята на тийнейджърката, въпреки че е на едни години, но изглежда доста по-малка.

Безумно много я харесвам като актриса и като излъчване, защото тя е от артистите, които са изключително сдържани, с ненасилени актьорски и изразни средства. Анджела е изключително мислещо момиче. Много лесно се комуникира с нея, а аз по принцип обичам да работя с актьори, с които лесно се разбираме. Защото това е някаква взаимна енергия, която се разменя между двама ни. Мисля, че колаборацията ни се получава добре"- каза режисьорът на "Възвишение" пред "168 часа" и допълни: Много е работлива и дисциплинирана. Претенции аз от нея, честно да си призная, никога не съм чул за разлика от много други нейни колежки, които не могат да й стъпят на малкия пръст и като потенциал, и като излъчване. Те имат много, много жестоки изисквания."

Българската красавица завъртя главите и на медиите на Острова. Таблоидът "Сън" излезе със заглавието "Българската красавица Анджела Недялкова показа защо е избрана за една от главните роли" и добавя: "Анджела изпъква с добрия си вид."

В. "Скотиш сън" пък я наричат "първокласен избор за ролята", като също остават запленени от красотата на Недялкова. А в материала си, посветен на премиерата на "Т2 - Трейнспотинг", изданието категорично заявява, че Анджела е "откраднала шоуто".

Разхвърляната стая, Анджела и сладкото от шипки хвърлиха във възторг не само българите, а и целия свят, който тръпне да види откачалките от "Трейнспотинг" 20 години по-късно. Красивата българска актриса направи голяма крачка, карайки Дани Бойл да се влюби в таланта, й и само можем да гадаем какви ще са следващите и стъпки. Божинов е оптимист за нейното бъдеще: "Сигурен съм, че тя знае как да вземе това птиче, което е кацнало на рамото й, и да го използва както трябва. Именно защото е изключително земна и изключително нормална."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X