Напишете дума/думи за търсене

Неустоимият Джаред

Джаред Падалеки е мъж, който не може да остане незабелязан. И не само защото е висок 193 см, има перфектно тяло, гъста коса и невероятни пъстри очи. Той e способен да изглежда едновременно мъжествен и много чувствителен. Комбинация, която може да разтопи всяко женско сърце.

какво не знаете за него

 

- роден на 19 юли 1982 г. в Тексас в семейството на данъчен инспектор и учителка по английски

- има полски корени

- очите му са пъстри със зеленикав, син, сивкав и лешников оттенък

- започва уроци по актьорско майсторство на 12 години

- инженер е по образование

- тренирал е баскетбол

- обича да играе покер и дори през 2006 г. печели турнир за звезди

Един от най-хубавите зимни филми на всички времена е “Коледата на Томас Кинкейд”. В него играе великият Питър О’Тул, а главната роля е поверена на 26-годишния тогава Джаред. Според феновете и критиците това е най-добрата му роля в пълнометражен филм. Падалеки се превъплъщава в младия художник Томас Кинкейд, който се прибира за празниците в родното си градче и с тъга разбира, че всичко запада - местният туризъм почти не се развива, няма достатъчно работа и майка му ще трябва да продаде семейната къща, защото не може да изплаща ипотеката й. Вдъхновен от учителя си по рисуване, Томас решава да създаде стенопис, в който да улови духа на градчето. Така се надява да помогне на местните, а защо не и на самия себе си.

Участието в този проект дава възможност на Джаред да покаже чувствената си страна като актьор, защото дотогава на голям екран се появява предимно във филми на ужасите като “Къщата на восъка” и “Петък 13”.

Идеалното гадже

Макар да няма много роли в пълнометражни филми, Джаред отдавна е известен с ролите си в сериали. Още преди да навърши 18 г., започва да се снима в нашумелия “Момичетата Гилмор”. Там играе симпатичния младеж Дийн Форестър - първата голяма любов на главната героиня Рори Гилмор. Така Джаред става любимец на тийнейджърките, защото героят му е идеалното гадже. Дийн винаги подкрепя Рори, угажда й на прищевките, дори отива на официален бал с нея и носи смокинг, за рождения й ден съвсем сам сглобява истинска кола, прощава й дори когато флиртува с други момчета и я обича повече от всичко на света. Почитателките на сериала до такава степен харесват Джаред в тази роля, че направо намразват главната героиня, когато се влюбва в друг и изоставя Дийн.

Най-голямата му роля

След “Момичетата на Гилмор” Джаред получава голямата си роля на Сам Уинчестър в “Свръхестествено”, която го прави световноизвестен. Падалеки се превъплъщава в този образ цели осем години и наистина израства като актьор. Ролята му не е лесна, защото макар и на пръв поглед това да е сериал за двама братя, които се борят със свръхестествени същества, всъщност е история за чисто човешкия стремеж да запазиш най-ценното, което имаш на този свят - семейството.

През всичките сезони на шоуто Сам има много лица. В началото е добродушно момче, което иска да помогне на всички, които среща по пътя си и дълбоко в себе си вярва, че все някога ще има обикновен живот. С течение на времето съдбата му го изправя пред много трудни избори - загубва баща си и въпреки че прави всичко по силите си, за да спаси брат си, не успява. Всички тези удари го правят по-суров и по-затворен. Той е готов да премине дори към тъмната си страна, само и само да успее да върне брат си от ада. И когато накрая брат му наистина се връща, Сам се изправя пред най-тежкото си решение.

Съдбата му е предопределила, че трябва да стане приемно тяло на Луцифер и да даде старт на апокалипсиса. Двамата с брат му обаче рискуват и дават всичко от себе си, за да докажат, че човек не е просто пионка в ръцете на Бог, а сам пише съдбата си и светът заслужава да бъде спасен.

Да бъде Сам е истинско предизвикателство за Джаред, защото ролята никак не е лесна. Този сериал не е просто екшън с много бойни сцени. Той е изпълнен с тежки моменти, в които двамата братя се разделят и събират, губят всички близки до сърцето си хора, а на моменти дори себе си. Сам дори остава без душа и трябва да изстрада много, за да си я върне обратно. Най-тежкото е, че сякаш историята не може да има хубав край. Но ще видим... сценаристите винаги могат да ни изненадат.

Близки и в живота

Интересното е, че през 13-те години, когато работят заедно, Джаред и екранния му брат Дженсън Екълс в ролята на Дийн наистина стават близки. Повечето актьори, които работят дълго време заедно, често се дразнят един от друг, завиждат си и дори са в конфликт. Джаред и Дженсън обаче успяват да станат най-добри приятели и може би точно заради това толкова добре изпълняват ролите си на братя.

“Свръхестествено” ги прави световни звезди, но никой от двамата не се главозамайва. Доказват го срещите с фенове, каквито се организират почти на всеки два-три месеца. Актьорите обикалят из Щатите, Европа и Южна Америка, за да се видят лично с почитателите си и тези срещи са станали пословични. Хората пътуват стотици километри, за да отидат на тях, но не просто за да се снимат с любимците си, а защото всеки път Джаред и Дженсън правят невероятно шоу - разсмиват публиката до смях, погаждат си номера, танцуват на сцената, пеят и правят какви ли не щуротии. Всъщност именно на тези срещи Джаред се показва в истинската си светлина - невероятно чаровен и забавен, дори понякога малко детински и много луда глава.

Баща на две момчета и едно момиченце

Един красив, чаровен и забавен мъж не може да не е магнит за жените. И наистина Джаред е вечно заобиколен от фенки, но в никакъв случай не е женкар. През 2005 г. на снимачната площадка на “Вълк единак” се запознава със Сандра Маккой. Двамата имат дългогодишна връзка и дори се сгодяват. Малко преди да се стигне до брак обаче се разделят. Джаред се влюбва безумно в екранната си партньорка от “Свръхестествено” Дженевиев Кортез. В сериала тя играе демонът Руби, която го съблазнява и измамва, за да го подтикне да развива тъмната си страна. В реалния живот Джаред и Джен бързо се превръщат в любима двойка на феновете, защото просто сияят от щастие, когато са заедно. Двамата се женят през февруари 2010 г., и вече са родители на две момчета и едно момиче.

Джаред казва, че иска децата му да го познават не само от телевизора и да има време за семейството си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X