Напишете дума/думи за търсене

Джефри Дийн Морган - звездата с тайните жени

снимка: Ройтерс

Преди няколко години почитателките на Джефри го гледаха в роля, създадена като за него - на сексапилния, самоуверен, мъжествен, дори опасен Айк Евънс в  сериала “Магическият грас”. Телевизионното шоу ни върна в 60-те години, за да ни покаже един съвсем различен Маями. Айк е шеф на хотел “Miramar” и животът му е изпълнен с пари, красиви жени, изискани питиета, кубински пури, хазарт, дилъри, гангстери и мафиоти.

Интересното е, че Морган не е планирал да бъде актьор, дори не е мечтал за това. В колежа се занимава сериозно с баскетбол и в най-смелите си планове се вижда като баскетболна звезда. Сериозна травма на коляното го кара да се раздели със спортната кариера. Джефри отива в Ню Йорк, където работи като графичен дизайнер. Професията му се отдава и той създава собствена компания за графичен дизайн. Повратният момент се случва, когато негов приятел се мести в Лос Анджелис, а Джефри му отива на гости и остава там.

Татко Джон

Морган е от актьорите, които имат силни роли както в киното, така и в телевизията. За феновете на сериали, напълно отдадени на любимите си герои, Джефри е или Джуда от “Трева”, или Джон от “Свръхестествено” или Дени от “Анатомията на Грей”.

В “Трева” той е съпругът на Нанси, чийто живот напълно се преобръща след неговата внезапна смърт. За да може да издържа двамата си синове и да не загуби досегашния си стандарт, Нанси започва да продава марихуана.

В “Свръхестествено” Джефри играе Джон Уинчестър - бащата на двамата ловци на свръхестествени същества Сам и Дийн. Интересното е, че Морган е само 12 години по-възрастен от Дженсън Екълс - актьора, който се превъплъщава в големия му син. И в този сериал Джефри е гостуващ актьор - героят му се появява от време на време, но има основна роля за развитието на действието. Сериалът започва как двамата братя се събират след дълга раздяла, за да търсят баща си, който е изчезнал при последния си лов на демони. Джон е човекът, който възпитава двете момчета да са силни и безстрашни и е обсебен от идеята за отмъщение, защото един от демоните е убил жена му. в същото време е готов на всичко, за да спаси децата си. Заради това остава в сърцата на феновете като “татко Джон”.

кадър от сериала "Магическият град"
кадър от сериала "Магическият град"
Романтичният Дени

Истинска истерия се разразява около Джефри, след като се появява в хитовия сериал “Анатомията на Грей”. Той играе Дени Дюкет - мъж със сърдечно заболяване, приет за трансплантация. Още при постъпването си в болницата, той многозначително заявява на красивата докторка Изи Стивънс, че е ерген, обича да пътува и готви. Въпреки че почти не става от леглото и специален апарат подпомага сърцето му, Дени е толкова чаровен, че Изи бързо се влюбва в него. Връзката им е необикновена и затрогваща. Изи рискува професията си и нарушава множество етични правила в отношенията на лекаря и пациента, за да бъде с Дени и да спаси живота му. И когато най-накрая получава сърце за трансплантация и двамата решават да се оженят, Дени прави усложнение и умира. Феновете на сериала са недоволни от това развитие на действието и затрупват продуцентите с гневни писма и обаждания. Сценаристите се принуждават да го върнат - този път като видение на Изи.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X