Напишете дума/думи за търсене

Джефри Дийн Морган - звездата с тайните жени

с любимата си Хилъри Бъртън

Преди няколко години почитателките на Джефри го гледаха в роля, създадена като за него - на сексапилния, самоуверен, мъжествен, дори опасен Айк Евънс в  сериала “Магическият грас”. Телевизионното шоу ни върна в 60-те години, за да ни покаже един съвсем различен Маями. Айк е шеф на хотел “Miramar” и животът му е изпълнен с пари, красиви жени, изискани питиета, кубински пури, хазарт, дилъри, гангстери и мафиоти.

Интересното е, че Морган не е планирал да бъде актьор, дори не е мечтал за това. В колежа се занимава сериозно с баскетбол и в най-смелите си планове се вижда като баскетболна звезда. Сериозна травма на коляното го кара да се раздели със спортната кариера. Джефри отива в Ню Йорк, където работи като графичен дизайнер. Професията му се отдава и той създава собствена компания за графичен дизайн. Повратният момент се случва, когато негов приятел се мести в Лос Анджелис, а Джефри му отива на гости и остава там.

Татко Джон

Морган е от актьорите, които имат силни роли както в киното, така и в телевизията. За феновете на сериали, напълно отдадени на любимите си герои, Джефри е или Джуда от “Трева”, или Джон от “Свръхестествено” или Дени от “Анатомията на Грей”.

В “Трева” той е съпругът на Нанси, чийто живот напълно се преобръща след неговата внезапна смърт. За да може да издържа двамата си синове и да не загуби досегашния си стандарт, Нанси започва да продава марихуана.

В “Свръхестествено” Джефри играе Джон Уинчестър - бащата на двамата ловци на свръхестествени същества Сам и Дийн. Интересното е, че Морган е само 12 години по-възрастен от Дженсън Екълс - актьора, който се превъплъщава в големия му син. И в този сериал Джефри е гостуващ актьор - героят му се появява от време на време, но има основна роля за развитието на действието. Сериалът започва как двамата братя се събират след дълга раздяла, за да търсят баща си, който е изчезнал при последния си лов на демони. Джон е човекът, който възпитава двете момчета да са силни и безстрашни и е обсебен от идеята за отмъщение, защото един от демоните е убил жена му. в същото време е готов на всичко, за да спаси децата си. Заради това остава в сърцата на феновете като “татко Джон”.

снимка: Ройтерс
снимка: Ройтерс
Романтичният Дени

Истинска истерия се разразява около Джефри, след като се появява в хитовия сериал “Анатомията на Грей”. Той играе Дени Дюкет - мъж със сърдечно заболяване, приет за трансплантация. Още при постъпването си в болницата, той многозначително заявява на красивата докторка Изи Стивънс, че е ерген, обича да пътува и готви. Въпреки че почти не става от леглото и специален апарат подпомага сърцето му, Дени е толкова чаровен, че Изи бързо се влюбва в него. Връзката им е необикновена и затрогваща. Изи рискува професията си и нарушава множество етични правила в отношенията на лекаря и пациента, за да бъде с Дени и да спаси живота му. И когато най-накрая получава сърце за трансплантация и двамата решават да се оженят, Дени прави усложнение и умира. Феновете на сериала са недоволни от това развитие на действието и затрупват продуцентите с гневни писма и обаждания. Сценаристите се принуждават да го върнат - този път като видение на Изи.

кадър от сериала "Магическият град"
кадър от сериала "Магическият град"
Гол пред Хилари Суонк

Той се появява в няколко прекрасни романтични филма. В “Съпруг по неволя” си партнира с Ума Търман и Колин Фърт. Той играе чаровния пожарникар Патрик, за когото известна радиоводеща се оказва омъжена по някаква административна грешка. Тя трябва да се разведе с него, за да сключи брак с истинския си годеник. Но когато се запознава с Патрик, започва да се пита дали фалшивият й партньор не е по-подходящ за нея.

В “Послепис: Обичам те” Морган играе заедно с Хилари Суонк и Джерард Бътлър. Филмът разказва за трагичната смърт на младия Джери, който преди да умре е оставил послания на съпругата си в писма и касети, в които я насърчава да започне нов живот след смъртта му. По негово настояване тя отива в Ирландия, където се запознава със сексапилния музикант Уилям, в чиято роля е Джефри. В една от сцените във филма Морган дори играе напълно гол и почитателките му съвсем не се оплакват от този факт.

Но освен романтичната му страна, феновете оценяват и таланта му за драматични и екшън роли. Той участва в “Пазителите”, базиран на поредица комикси, “Загубеняците”, в който си партнира със Зоуи Салдана и Крис Евънс, “Шанхай” и “Смъртоносните полета на Тексас”.

Тайни връзки и тайни деца

Такъв красив мъж не може да остане без множество жени около себе си. Джефри не парадира с връзките си, а предпочита да ги пази в тайна. Не че това е съвсем възможно в град като Лос Анджелис.

След кратък брак с актрисата Аниа Лонгуел, Джефри има авантюра със скандалната писателка на романи на ужасите и бивша моделка Марина Дружко. Връзката му със сексапилната актриса Шери Роуз продължава само една година, но от нея се ражда първият му син. Странното в историята е, че Морган разбира за съществуването на детето едва когато става на четири години. Дотогава не предполага нито че Шери е забременяла от него, нито че е родила. Той е много шокиран от новината и най-вече, че бившата му приятелка е крила тази новина толкова дълго, но е категоричен, че иска да е част от живота на сина си.

През следващата година Джефри излиза с познатата ни от сериала “Чък” и “Всичко за Браян” Сара Ланкастър, но на снимачната площадка на “Трева” се запознава с прекрасната Мери-Луиз Паркър и между тях пламва любов. Какво обаче си мислите, че се случва, когато се съберат мъж зодия Телец с жена Лъв - комбинацията е разтърсваща. И двамата актьори са пламенни и буйни, което е предпоставка за доста нажежени отношения. Джефри и Мери-Луиз непрекъснато се карат, обявяват официално, че се разделят, а след това емоционално се събират отново. И това се повтаря няколко пъти. Накрая дори се сгодяват и когато всички с нетърпение очакват сватбата им, отново се разделят - този път окончателно.

След това се появяват слухове, че Джефри има връзка със звездата от “One Tree Hill” Хилари Бъртън. Едва година по-късно се появяват официално заедно на премиерата на филма “Загубеняците” и се прегръщат многозначително пред камерите. Тогава разкриват, че само месец по-рано се е родил синът им Гас. Джефри и Хилари не обичат интимният им живот да е в центъра на прожекторите, защото вярват, че истинската любов е нещо лично.

с Хилари Суонк
с Хилари Суонк
още за него

- роден на 22 април 1966 г. в Сиатъл

- висок: 188 см

- участвал е в “Спешно отделение”, “От местопрестъплението”, “Монк”, “Кварталът на богатите”, в "Добра съпруга", а в момента е кръвожадният злодей в сериала „Живите мъртви“.

- специално за ролята в “Послепис: Обичам те” се учи да свири на китара

- има куче на име Бизу, което на френски означава целувка

- обича да рисува и да пише

- майка му е луда фенка на “Анатомията на Грей”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X