Напишете дума/думи за търсене

Мисия бяло и червено в грима

От старобългарската легенда знаем, че Аспарух е закичил своите хора с бели и червени конци, за да ги пазят от злини и да им носят здраве и щастие.

Спазвайки тази традиция, днес можем да пренесем духа й и в цялостната ни визия. Нужни са ви, разбира се, основно бели и червени пигменти и малко въображение.

снимка Александър Ашминов
снимка Александър Ашминов

Белите сенки и моливи най-често се използват за подчертаване на определeни части на очите - арката под веждите, в началото на горния и долния клепач, както и по водната линия на окото. В цял свят белият цвят създава усещане за чистота, свежест и нежност, затова днес можете спокойно да си поиграете с него по цялата ширина на клепача. За контраст смело сложете два-три слоя карбоново черна спирала. Нанесете и лек руж в керемидени нюанси. Ако желаете да запазите меката визия, използвайте топъл прасковен гланц.

снимка Александър Ашминов
снимка Александър Ашминов
Идва ред и на червения цвят, който асоциираме със страст, любов и красота. Затова има редица психологически проучвания, които показват, че мъжете намират за много по-атрактивни жените, носещи червени цветове и в частност червено червило.

Но като че ли, жените затварят червения цвят само в рамките на червилото. За определен повод или вечерно парти покажете кураж и използвайте червени багри и в макиажа на очите. А защо не и като лек акцент във веждите. Този ефект е лесно постижим. първо наслоете матово червено червило върху четка за вежди или стара и почистена четка от спирала, и второ, срешете внимателно веждите в посока от корена нагоре.

Надяваме се да сме ви вдъхновили за нещо по-нестандартно. Нали не сте забравили - бъдете смели и експериментирайте!

снимка Александър Ашминов
снимка Александър Ашминов

грим Алина Манова, коса Боряна Косева за КМ Studio, модели Йоана Георгиева и Диана Станкова, Ivet Fashion

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X