Напишете дума/думи за търсене

Плюсове на връзката на работното място

Често работното място се превръща в идеална среда за създаване на любовни отношения. Много са предпоставките, които водят до това. В основата лежат обичайните неща за всяка връзка, а именно прекарването на повече време заедно и общите интереси. В службата си поне веднъж сте имали колеги, които са обвързани или женени. Или може би самите вие се колебаете дали пък да не излезете на среща с човека от офиса, когото отдавна сте си харесали. Голяма част от хората смятат, че такъв тип отношения имат само минуси, като на първо място поставят теорията, че когато се виждате често, ще си омръзнете бързо. Монетата обаче има две страни и всъщност връзката с колега има и много плюсове. Вижте кои са те.

1. Половинката е винаги на разположение

Когато половинката ви работи в съседния офис, е много по-лесно да контактувате. Ако пък живеете заедно, още по-добре. Така през деня обсъждате как ще прекарате вечерта, кой ще вземе децата от училище, какво да се сготви или кой да напазарува.

2. Няма опасност от прикрити доходи

Доказано е, че често единият в семейството прикрива доходи с цел да се подсигури за непредвидени разходи или чифт нови обувки например. Когато работите на едно място, ще е много по-трудно да скриете колко точно печелите. За добро или зло картите ще са свалени.

3. Ревността намалява

Сигурно ви се е случвало гаджето ви да ревнува неоснователно отнякой ваш колега. А всъщност ситуацията във вашите очи изглежда дори смешна, защото приемате въпросния колега единствено като приятел и човек, с когото работите.

Когато имате връзка с някого от екипа, той добре ще знае каква е работната атмосфера и няма дори да си помисли да изревнува от който и да е мъж в офиса. Освен това едва ли някой би се осмелил да сваля половинката ви, след като е запознат, че имате връзка и прекарвате целия си ден заедно. Би било равносилно на това да ви гледа и лъже в очите.

4. Покривате се

Случва се човек да закъснее за работа или да се издъни в някое свое задължение. В такива случаи е много по-леко да имате рамо, на което да се облегнете и да ви защити във всяка една ситуация.

Когато половинката ви е наясно какво правите и къде сте по всяко време на деня, лесно може да ви спаси кожата. С това обаче не бива да се прекалява. Ако човекът, с когото сте, е по-високопоставен от вас, може да започне да се говори, че сте облагодетелствани, именно защото сте негова половинка.

5. Имате общи интереси и теми за разговор

Има дни, в които се прибирате вкъщи и искате да разкажете на съпругата си случка от работата ви. Тя обаче не може да ви разбере напълно, защото е компетентна в друга сфера, но не и във вашата. Това е причина хората от една професия да имат по-здрави връзки. Когато хирургът се прибере вкъщи, му е много по-лесно да разкаже на жена си, която също е лекар, колко сложна операция е правил. И тя би отговорила напълно в тон с разказа му. Общите теми на разговор и интереси винаги са сплотявали хората. Други професии, в които най-често се създават отношения, са юрист с юрист или журналист с журналист. Много често в телевизията водещи са женени или обвързани с репортери или оператори. И всъщност комбинациите се оказват доста сполучливи. Темите на разговор никога не свършват и идва момент, в който се разбирате дори без думи.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X