Напишете дума/думи за търсене

Как тялото сигнализира, че е хидратирано добре

Количеството вода, което пием, е барометър за цялостното ни състояние. Водата ни енергизира, повишава настроението ни, премахва болката, особено главоболието, и е верен съюзник в борбата с килограмите. Оказва се обаче, че количеството вода, която трябва да поемаме през деня, зависи от много фактори и не може да има универсално правило и количество за всички. Според специалистите една жена има нужда от 11 чаши течност на ден, като в това се включват и течностите, които поемаме с храната.

Вместо да си броите чашите и броя кафета и плодове, има лесен тест, който ще ви помогне да установите дали поемате достатъчно течности. Свързан е с ходенето до тоалетна.

Известната в САЩ Мари Спано – диетолог и нутриционист, казва, че ако сме хидратирани достатъчно, то ние посещаваме тоалетната на всеки два-три часа. При това урината трябва да е добро количество, а не само по няколко капки.

Обратно на широко разпространения мит, цветът на урината няма нищо общо с това дали сме добри хидратирани. Той зависи много повече от храната, която сме поели. Така че вместо да следите за цвета на урината и количеството течности, просто се уверете, че през два-три часа посещавате „двете нули“ и ако това е така, може да сте спокойни, че правите нещо наистина добро за организма си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X