Напишете дума/думи за търсене

10 грешки, които ни пречат да изглеждаме добре на снимки

Много хора смятат погрешно, че работата на професионалните модели се състои в това да са красави и да гледат в камерата. Що се отнася до която и да е достатъчно добра снимка за корица, много голяма част от успеха зависи от способностите на модела да позира и да се представя в добра светлина.

Надяваме се тази статия да ви помогне да изглеждате добре на всяка снимка.

Изправете брадичката

Проблем: Вратът ви трябва да се вижда. Опитайте се да не издавате главата си прекалено напред, иначе погледът ви ще стане тежък и неприветлив.

Решение: Опитайте се съвсем леко да си вдигнете главата. Това може да ви се стори неестествено, но такава поза прави вратът ви да изглежда по-слаб, добавяйки елегантност и фитнес в цялата снимка.

Не кръстосвайте ръцете си

Проблем: Накланяйки главата, без да отпускате раменете, изглежда неестествено. Кръстосвайки ръцете, цялата ви фигура се превръща в безформена мъгла.

Решение: Завъртете тялото си на една страна. Отпуснете ръцете и леко ги разделете. По този начин вратът ви ще изглежда по-строен, а извивките на тялото ви по-ясно изразени.

Внимавайте за позата

Проблем: Дори и да сте леко прегърбени, това визуално скъсява врата ви и добавя няколко килограма към талията ви.

Решение: Стегнете гръбнака си и приближете плешките си една към друга. Ако седите, не се облягайте до края на стола. За да изглежда тялото ви по-изящно, опитайте се да седите полуобърнати към камерата.

Променете ъгъла

Проблем: Когато седите с крака към камерата, силуетът ви изглежда като кутия. Грешният ъгъл може да направи ръцете и краката ви да изглеждат по-къси отколкото са в действителност.

Решение: Опитайте се да поправите това, като промените ъгъла и се обърнете леко встрани от камерата. За да изглеждат краката ви по-дълги и стройни, поставете единия леко над другия.

Обърнете внимание на мястото на ръцете

Проблем: Когато позираме седнали, често се чудим къде да поставим ръцете си. Скръстените ръце могат да създадат лошо впечатление, а изпънатите изглеждат неестествено.

Решение: Поставете единия крак върху другия и нека двата ви лакътя са на коляното на горния ви крак. Добре е едната ръка да е във вертикална, а другата в хоризонтална позиция. Това придава елегантност и подчертава както лицето, така и фигурата.

Създайте визуални линии

Проблем: Да стоите прави с отпуснати от двете страни ръце едва ли може да се нарече фотогенична поза. Някои дрехи могат да направят фигурата ви да изглежда обемиста.

Решение: Дръжте ръцете далече от тялото. Опитайте се да създадете прави линии и ъгли, които ще акцентират върху извивките ви и ще подчертаят това, което трябва.

Избягвайте широките дрехи

Проблем: Широките дрехи правят фигурата ви по-трудна за различаване, а тялото да изглежда по-голямо.

Решение: Поставете ръцете на ханша, за да поправите грешките на широките дрехи. Уверете се, че китките ви се виждат ясно и едната ръка се намира малко по-високо от другата. Избягвайте да носите широки дрехи на фотосесии.

Не показвайте лактите си

Проблем: Ръка, чиито лакти сочат централно към камерата, ще изглежда скъсена и неестествена. Това добавя тежест към самата поза и респективно снимката.

Решение: Ако ръцете ви присъстват в картинката, те трябва да служат за подчертаване на най-добрите ви страни.

Имитирайте докосване

Проблем: Ако една от ръцете ви се намира изцяло на лицето ви, това ще отклони вниманието от останалите черти на лицето ви и ще го направи да изглежда по-малко.

Решение: Жестът трябва да подчертава лицето ви. Важно е да се научите да имитирате докосване, за да наблегнете на определени черти от лицето ви, без да има контакт наистина. Никога не поставяйте ръцете на главата или лицето ви по време на снимки.

Подчертайте лицето си

Проблем: Да си свиете ръката в юмрук,за да придържате главата си определено не е добра идея. Тази поза изглежда тежка и неестествена.

Решение: Много по-добра идея е да подчертаете контура на лицето ви с разтворени пръсти.

фотограф: Роман Закаренко, модел: Дария Каритонова за BrightSide

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X