Напишете дума/думи за търсене

Нацупени и лъскави устни - популярната тенденция за грим

Ако искате да сте в крак с най-новите тенденции в модата и грима, определено трябва да следите социалните медии. Преди известно време тенденцията за нацупени устни заля мрежите със снимки на плътни и ефектно изглеждащи устни. Такива, постигнати без нужда от физически намеси, но възползвайки се от магията на грима.

Всъщност нацупените устни – известни още като „пълни устни“ или „чувствени устни“ – са най-новата тенденция в корейския грим. Всъщност обаче не е нищо ново, тъй като звезди като Анджелина Джоли и семейство Кардашиян вече са я популяризирали в миналото.

Как да „създадете” нацупени устни
За да напълните устните си, невинаги е необходимо да се подлагате на инжекции или козметични процедури. С някои трикове за грим може да постигнете тази визия и по неинвазивен начин.
Имате нужда само от червила в два различни нюанса – един светъл и един по-тъмен. Ще ви трябват и гланц за устни, четки и основни инструменти за грим. Що се отнася до цветовете, идеалното е и двата да са в една цветова гама. По този начин смесването ще изглежда по-естествено.

Подгответе устните си
Преди да започнете да нанасяте грим върху устните си, уверете се, че те са хидратирани. Може да ги ексфолирате и да нанесете овлажняващ балсам, преди да започнете рутината.

Нанесете основа
Ако имате специално събитие или ако искате гримът ви да издържи по-дълго, препоръчително е да нанесете база или коректор върху устните си. По този начин цветът ще бъде по-интензивен, след като нанесете червилото. След това трябва да нанесете равномерно по-светлото червило, което сте избрали за грим на устните си.


Начертайте X, W и V
Рисуването на букви върху устните е много лесен съвет, който може да ви помогне да разберете как правилно да нанесете по-тъмното червило. Първо, трябва да нарисувате W върху средата на ръба върху горната устна, като следвате естествената й форма.

След това трябва да нарисувате V на долната устна, като също се движите по естествената форма. Накрая трябва да направите малко X в средата на горната устна.

Размийте линиите
След като очертаете контура на буквите с най-тъмния тон, трябва да започнете да размазвате линиите с движения отвън навътре.
Трябва да се уверите, че ръбовете изглеждат по-тъмни от вътрешността. Ако е необходимо, може да добавите малки щрихи от по-светлото червило. Идеята е да се получи визуален ефект на допълнителен обем.

Нанесете гланц
За да придадете перфектен завършек на устните, трябва да нанесете малко гланц върху горната и долната устна. Може да го разпределите с помощта на четка за устни.

Въпреки че може да „създадете” матови устни, тенденцията за нацупени устни има за цел да извади на показ отново лъскавите устни.

Гримирайте останалата част от лицето
След като сте постигнали поразителни устни, не трябва да пренебрегвате детайлите на останалата част от лицето. Важно е да изтриете излишното червило. Може да нанесете нежно малко коректор. Така ще очертаете по-добре формата на устата си.
Разбира се, за да изпъкнат устните ви, трябва да ги допълните, като нанесете грим върху цялото си лице.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X