Напишете дума/думи за търсене

Как да се грижим за кожата, след като носим маска

 Необходимостта от носене на маска в закрити пространства в момента е безспорна. Но трябва да се има предвид, че проблемите, които възникват по отношение на кожата, включват акне, розацея и други общи кожни раздразнения. Маската създава бариера около устата и носа, позволявайки на дъха ви да създаде влажна среда за растеж на бактерии. Да не говорим, че общото раздразнение и стрес от носенето на маска може да окаже своето влияние върху здравето на кожата ви.

Правилната рутина за грижа за кожата може да предотврати дразненето или да помогне за заздравяване на кожата, която е прекарала известно време под маска. Следвайте тези стъпки, за да си спестите проблеми и да заздравите кожата, подложена на стрес.

1. Мийте добре лицето си

Използвайте нежно измиващо средство за лицето, за да си гарантирате, че в порите ви не са останали мръсотия и бактерии.

2. Добавете защитен слой от овлажняващ крем

Ако носите маската си за продължителен период от време, използвайте серум, който ще проникне дълбоко в слоевете на кожата за дълготрайни резултати. Изберете серум, който има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Може например да се спрете на нещо на основата на витамин С. То ще помогне да се предпазите от свободните радикали и други раздразнения.

3. Не забравяйте устните

Устните може да изсъхнат бързо, така че погрижете се за тях, преди да си сложите маската. Редовно поставяйте овлажняващ балсам – преди и след ползването на маска.

4. Поставете слънцезащитен крем

Не искате да изгорите на маска, нали? Поставете на лицето си добър слой слънцезащитен крем, преди да сложите маската си. Така или иначе той е важен за кожата ви и трябва да се носи през цялата година, а през лятото трябва дори да се подновява на няколко часа. Да, дори и в града, а също и в офиса и у дома.

5. Мийте ръцете и лицето си

Преди да свалите маската, се отървете от всякакви замърсявания и микроби, като измиете добре ръцете си. След като я махнете, по възможност измийте лицето си. Това е най-добрият начин да го освежите.

6. Хидратирайте много

Има голям шанс, ако много часове носите маска, да не може да пиете вода. Погрижете се в останалото време да приемате много течности, плодове и зеленчуци, а козметиката ви да е силно хидратираща.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X