Напишете дума/думи за търсене

6 начина да се разкрасим, докато спим

Оказва се, че разкрасителните процедури не е задължително да отнемат много време и средства. Някои от тях може да бъдат ефективни дори и когато спим.

Сух шампоан преди сън
Ако нямате време да си измиете косата сутринта, нанесете сух шампоан преди лягане. През нощта той ще е свършил неподозирано много работа. На сутринта косата ви ще е свежа и ще ухае страхотно.

Инвестирайте в копринена калъфка за възглавница
Веднъж ако опитате да спите с копринена калъфка за възглавница, никога няма да легнете на друга. Материята ще остави косата ви гладка и никога повече няма да се събуждате с разхвърляни кичури във всички посоки. Коприната пречи и на електризирането на косъма. Да не говорим колко е щадяща за кожата на лицето.

Кокосово масло
Загрейте няколко лъжици кокосово масло и го нанесете в сухата си, увредена коса преди сън. На сутринта изплакнете с шампоан. Кокосовото масло е страхотна терапия както за косъма, така и за скалпа. Започнете с леко нанясяне и ако усетите, че косата ви ще поеме и по-голямо количество, не се колебайте. Може да го правите веднъж седмично или поне през седмица.

Други маски за през нощта
Потърсете и други маски за през нощта – през последните години те станха доста популярни и вече някои производители предлагат такива и за лице, и за устни, и за кожата на цялото тяло. Но каквато и маска да оставите за цялата нощ - дори обичайната маска, която имате у дома, няма да сбъркате.

Бебешка пудра
Ако се потите през нощта, както и винаги в топлите месеци, може да ползвате уханна бебешка пудра. Слагайте я върху чаршафите си – те не само ще останат сухи, но и ще миришат толкова добре, че няма да ми се иска на сутринта да излизате от тях.

Погрижете се за ръцете и петите
Може да си вземете хидратиращи ръкавици, с които да пренощувате, но дори да нямате такива, е достатъчно преди лягане да нанесете дебел слой хидратантен крем върху ръцете и петите си и да сложите отгоре  текстилни ръкавици на ръцете и съответно чорапи на краката. Правете го поне веднъж седмично за оптимален ефект.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X