Напишете дума/думи за търсене

Даяна: Телохранител бе любовта на живота ми

Принцесата и Чарлз гледат в различни посоки. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Когато бях на 23-24 години, силно се увлякох по човек от охраната ми. Но го изхвърлиха. И го убиха… Той бе най-голямата ми любов и това му струва живота.”

Покъртителното признание е на принцеса Даяна, която от гроба направи поредната сензация и потресе Англия и света. В навечерието на 20-ата годишнина от смъртта ѝ на бял свят излязоха няколко дълго скривани записа с нейни откровения. Сред тях са интимни подробности за личния ѝ живот, филмирани от учителя ѝ по реторика Питър Сетилън, изповед пред анонимен тв оператор на Би Би Си и интервюта, които е дала на биографа си Андрю Мортън, излъчени от тв канала “Нешънъл джиографик”.

“Той бе принуден да напусне службата си, а три седмици по-късно

загина в катастрофа с мотор”,

разказва принцесата във филма на Сетилън “Даяна: По нейните собствени думи”. Той е направен през 1992-1993 г., но показан едва сега по тв Канал 4. Лейди Ди не назовава любимия си по име, но за всички е ясно, че става въпрос за бодигарда ѝ Бари Манаки. През 1987 г. 39-годишният женен полицай е махнат от кортежа ѝ и скоро след това кола блъска мотоциклета, на който го вози приятел. Случаят е обявен за инцидент, а шофьорът убиец – глобен с 85 лири за невнимателно каране.

“Той бе човекът, с когото исках да прекарам живота си”, казва Ди за Бари. Тя признава, че

заради него смятала да напусне синовете си Уилям и Хари

Твърди, че не са правили секс, но охранителят бил за нея утеха и убежище. “Никога не съм си играла с огъня. Можеше да ме подозират, но никой нямаше явни доказателства, че съм изневерила.” Смъртта на Бари я съсипва и нанася “най-големия удар, който съм получавала”.

В друга изповед Даяна разказва за обидата да чува как принц Чарлз прави телефонен секс с любовницата си Камила. Пред оператора на Би Би Си тя разкрива как веднъж подслушала мръсотии, които съпругът ѝ говорел на Паркър-Боулз, докато седял на тоалетната чиния. Даяна споделя това през март 1997 г. – 5 месеца преди да загине в катастрофата в Париж. Тя привиква тайно човека на Би Би Си в двореца “Кенсингтън” и разказва пикантни детайли в 12-часов запис.

“Камила бе по-безсрамната и похотлива

от двамата”, казва тя. Принцесата признава, че крояла планове да попречи на Чарлз да стане крал, а короната да премине направо към сина ѝ Уилям.

В откровения разговор с Питър Сетилън Даяна разказва, че е срещнала принц Чарлз само 13 пъти преди сватбата. На втората среща той се нахвърлил да я целува страстно. Не след дълго ѝ предложил брак. 

Даяна си почива на плажа на карибския остров Невис през януари 1993 г.
Даяна си почива на плажа на карибския остров Невис през януари 1993 г.

След обявяването на годежа журналист попитал дали са влюбени. “Да, разбира се, че сме”, казала Даяна, а Чарлз подхвърлил: “Каквото и да значи любовта”. Тя се вцепенила и тези думи я травмирали завинаги. “Мислех си, че когато се жениш за някого, значи го обичаш”, коментира принцесата във филма.

Като ухажор престолонаследникът се държал ту хладно, ту напористо. Преследвал я като кученце и звънял по телефона всеки ден, друг път не се обаждал със седмици. Зрителите на Канал 4 чуха шокиращите признания на Даяна за секса с Чарлз. Двамата

се любели веднъж на три седмици,

а след раждането на принц Хари през 1984 г. въобще престанали да спят заедно. Разделят се в края на 1992 г.

“Принцесата на народа”, обожавана от милиони, споделя брачните терзания, които са я потискали. Когато разбира за връзката на съпруга ѝ с Камила, му иска обяснение. “Отказвам да бъда единственият принц на Уелс, който никога не е имал любовница”, отсича той. Даяна си спомня и за разговор, в който свекърът ѝ Филип съветва сина си, че ако един брак не върви, винаги може да си хване гадже.

Когато,

разплакана, пита свекърва си кралицата какво да прави,

тя отвръща: “Не знам какво да направиш, Чарлз е безнадежден”.

“Това бе всичко, цялата помощ, никога повече не я помолих за нищо”, разказва Даяна.

Разочарована още в първите дни на годежа си, младата принцеса развива булимия. “Чарлз сложи ръка на кръста ми и каза: Тук сме малко пухкави, а? Това отключи нещо в мен. Когато повърнах за първи път, мислех, че така ще облекча напрежението. Когато ми взеха мерки за роклята, талията ми бе 74 см. В деня на сватбата - 58. Бях се смалила.” Болестта се засилва с изневерите на Чарлз.

“Още на медения месец на китките му се появиха копчета за ръкавели. На тях беше гравирана буквата К. Попитах: от Камила ли са? Отговори: “Да, тя ми е приятелка.” Какъв скандал стана само! Изпитвах бясна ревност.”

Младоженката смята, че е отхвърлена не само от мъжа си, а от цялото кралско семейство. Вярва, че не е достатъчно добра да е част от тях.

“Можех да се отдам на алкохола,

на анорексията, но това щеше да е твърде видимо. Затова избрах дискретността на булимията. Избрах да нараня себе си.” 

Даяна танцува с Джон Траволта на прием в Белия дом.
Даяна танцува с Джон Траволта на прием в Белия дом.

Правила го е неведнъж. Филмът на “Нешънъл джиографик” по интервюта на Даяна за биографа ѝ Мортън припомня как бременна с Уилям, тя се хвърля по стълбите и наранява корема си.

Разказва: “Направих го, защото бременността ми бе тежка, чувствах се отчаяна, изплаках си очите. Чарлз каза, че само се оплаквам, че няма да ме слуша, защото винаги правя така. Тогава се хвърлих по стълбите, както бях бременна. Имах синини по корема. Кралицата излезе и бе ужасена. Цялата трепереше от уплаха. А Чарлз отиде да язди. Когато се върна, не ми обърна никакво внимание.”

“Хората искаха красива принцеса, но не подозираха, че отвътре жената зад тази принцеса се разпъва на кръст, защото смята, че не е достатъчно на ниво”, обяснява лейди Ди.

Друг път принцесата се нарязва по тялото и плувва в кръв.

“След 5 години брак сестра ми дойде да ме види. Бях с остро деколте. Попита ме какви са тези следи по гърдите ми. Казах ѝ, че ми няма нищо, но тя настояваше. Предната вечер исках да говоря с Чарлз за нещо. Той не ме изслуша и ме обиди. Грабнах писалката от бюрото му и се надрасках по гърдите и надолу по бедрата. Имаше много кръв. Това не му направи никакво впечатление.” 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X