Напишете дума/думи за търсене

Изпращаме лятото с чаша вино на Аполония

Лили Иванова, Руши Видинлиев и Шурците са само част от музикалната програма на фестивала тази година, а виното е на New Bloom Winery

Какво по-хубаво от това да слушаш хубава музика, да пиеш качествено вино и да се наслаждаваш на морето? Всичко това е събрано в 33-тото издание на Аполония. Фестивалът се открива утре и ще продължи до 5 септември - с ден по-дълго от традиционния си 10-дневен формат. Съвсем традиционно обаче, Празниците на изкуствата Аполония 2017, най-големият, дългогодишен и мащабен арт фест в България, ще съберат на едно място най-големите имена в българското и чуждестранно изкуство. Музика, кино, литература, фотография, балет и още много. Фестивалът включва над 70 събития. За поредна година официалното вино на фестивала е на изба New Bloom. Тя е позната с марките си Verano Azur, PIXELS, F2F, a по време на Аполония ще представи най-новaта серия – едноименната New Bloom. Бялото е купаж от Совиньон Блан и Шардоне, а розето - от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. Избата е подготвила специални дегустации за концертите, джаз изпълненията и театралните постановки по време на феста, като всеки желаещ ще може да си купи от най-новите и модерни български вина.

Откриването на Аполония ще е с концерт на Мистерията на българските гласове. Ден по-късно с чаша вино в ръка ще слушаме концертът промоция на Камелия Тодорова и Орлин Павлов.

Орлин Павлов
Орлин Павлов
Запазваме вечерта си на 29 август за концерта на една от най-емблематичните групи на съвременната българска поп и рок музика Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. На 31 август се подготвяме за Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска и Плевенската филхармония. Ще звучат незабравими хитове от „Уестсайдска история“, „Исус Христос Суперстар“, „Кабаре“, „Коса“, „Чикаго“, „Котките“, „Клетниците“ и много други. На 1 септември – също знаем къде ще сме. Дни преди старта на националното й турне, амфитеатър Аполония посреща Лили Иванова и нейните музиканти – Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов-Еко (бас китара и контрабас), Ангел Дюлгеров (китара и цигулка), Росен Ватев (ударни), Орлин Цветанов (цигулка) и ЛаТиДа (беквокали). След три рекордно разпродадени дати през ноември 2016 и март 2017 в София и големия интерес на феновете, Руши Видинлиев също става част и от програмата на 33-я фестивал Аполония. Датата е 2 септември/ събота, а концертът е в Амфитеатъра в Созопол (Стария град).
Руши Видинлиев
Руши Видинлиев
Освен хитове на Руши („Ти беше“, „Онзи“, Il Ritmo Del Mio Cuore), в програмата на живо има и специално подбрани кавъри (Bang Bang!, Get Ur Freak On). Васил Петров е чест гост на Аполония. Тази година, на 3 септември ще отдаде почит на легендарния Ал Жиро, считан за един от най-добрите джаз певци на нашето време. На 5-ти септември с чаша вино New Bloom отбелязваме юбилеят на една от най-обичаните български групи - Шурците става на 50. „Хубавата музика върви с хубаво вино. Затова за нас е чест, че можем да сме партньори в един толкова мащабен фестивал. Подкрепяме изкуството с огромно удоволствие, както правим и виното си” коментират спонсорите от New Bloom Winery.

Живко Петров
Живко Петров

X