Напишете дума/думи за търсене

Мивката за банята: 11 идеи

Мивка от камък, стъкло, или с ярък образец - как може човек да не се загуби в многообразието от модели? Нашите идеи ще ви помогнат да изберете най-подходящата мивка за вашия интериор.

Керамичната или порцеланова мивка във формата на купа е класика, която никога не излиза от мода. Но ако искате да разнообразите вашата баня и да я превърнете в ярък акцент, обърнете внимание на следните идеи:

1. Черно. Черният цвят е една от основните палитра на модерния дизайн и е в съгласие с актуалните международни тенденции хай-тек, таванско помещение и минимализъм. Мивките в тези стилистични направления се характеризират с изчистени линии, така че спокойно може да заложите на лаконични форми като правоъгълна или квадратна. Не се страхувайте да експериментирате с класически интериор – еклектиката е все още в разгара на модата.

2. Цветна керамика. Цветните ВиК обекти са хит през последните години. Според дизайнерите, цветът прави студената керамика да изглежда "топла", когато това е целта. Опитайте, за да видите как ефективно цветът преодолява хладната естествена текстура с такава мивка във вашия интериор!

3. Модели с различни цветове. Мивките с ориенталски орнаменти са подходящи за етническия интериор. Мивките с нежен монохромен модел или хармонично нанесени ярки цветове ще изглеждат чудесно в интериор в стил прованс, ретро или поовехтелия шаби-шик. Някои от тези мивки се рисуват ръчно, което се отразяваи върху цената им.

4. Стъкло. Мивките от закалено стъкло определено създават ефирен поглед и визуално разтоварват пространство. За модерния интериор изберете прозрачен умивалник с прости форми.

5. Камък. Като материал за каменни мивки най-често се използва мрамор или гранит. Алтернативата са мивка, изработени от оникс, който е ценен минерал с красиви декоративни шарки и богата палитра от цветове. Каменните мивки са трайни, но изискват внимателно отношение, особено тези от мрамор.

6. Дървен материал. За производството на Вик обектите се използва естествена дървесина от дъб, тиково дърво или бор. Те са покрити с трайни лакове и восъци за защита срещу вода, плесен и други външни влияния. Макар, че бамбукът не е дърво, той също попада в тази категория.

7. Corian. Този композитен материал от акрилова смола набира все повече популярност. Той се състои от минерален пълнител и специален пигмент. Той е известен също като изкуствен камък. Благодарение на цветните пигменти, мивката от този материал може да има всякаква текстура и цвят, независимо дали е от мрамор, дърво или бетон. Corian е устойчив на удар, има гладка повърхност и лесно се подържа.

8. Цветна металургия. Друга тенденция през тази година е използването на месинг, злато и мед в производството на мивки. Мивките от цветни метали са характерни за съвременния стил, а мивките, които умишлено изглеждат състарени са тези, които имитират добра, стара реколта или са предназначени за етнически интериор. Мивките, които се произвеждат във винтидж стил целят промяна на дизайна. Може да добавите лак, за изглежда мивката в актуалния през последните няколко години индустриалнен стил.

9. Двойна мивка. Двойните мивки в банята са много подходящи за големи семейства или любители на комфорта. Симетрично разположените мивки са ефектно дизайнерско решение в големите бани. Те могат да бъдат две отделни мивки или една двойна. Цвят, материал, форма – изборът е различен за всеки стил и зависи от вашите лични предпочитания.

10. Компактна мивка. За собственици на малки бани подходящ избор е ъглова мивка, тъй като спестява пространство. Окачените мивки могат да бъдат инсталирани върху пералнята. Можете и да се спрете на мини-версия с пиедестал, която използва пространството под мивката. Въпреки това, не избирайте най-малката, ако не искате постоянно да бършете пръски вода от пода.

11. Оригинален дизайн. Тази опция е за почитателите на нетрадиционните решения, както и ярките акценти. Ако искате да впечатлите гостите, инсталирайте мивката под формата на кръгове, айсберг, твърд минерал или мидена черупка. Хоризонтът от дизайнерски мивки е неизчерпаем и предлага извънредно голяма гама от модели.

X