Напишете дума/думи за търсене

Кога е опасно мъжете да стават бащи

Учени от Бостън установиха, че зародиши, получени от сперма на възрастни мъже, се развиват по-бавно в сравнение с тези, оплодени от млади партньори СНИМКА: Pixabay

Учени от Бостън установиха, че зародиши, получени от сперма на възрастни мъже, се развиват по-бавно в сравнение с тези, оплодени от млади партньори, съобщава в. "Дейли мейл".

Изследователите анализирали видеозаписи от развитието на 3532 ембриона, взети от 527 хетеросексуални двойки. Учените изяснили, че зародишите, получени от мъже над 50-годишна възраст, се развиват с 35 процента по-бавно, в сравнение с тези, оплодени от 35-годишни бащи, предаде БТА. 

Зародишите от възрастните партньори достигали с 4,3 процента по-късно до стадия на бластоцист, след което те се прикрепват към матката.

При друго изследване на нюйоркски учени от медицинския център "Уейл Корнел" било установено, че при мъжете над 55 години е голяма вероятността от зачеването на нездрав ембрион. При младите мъже вероятността от оплождане на зародиша възлиза на 87,7 процента, докато при възрастните той е 46 процента.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X