Напишете дума/думи за търсене

Привилегията да отгледаш дъщеря

Съвети за татковци

Мечтали сте си за момче, с което да си играете „по мъжки” с колички и инструменти? Добрата новина е, че можете да го правите и с дъщеря си. За нея гаражът или работилницата ще е цяла нова вселена, наподобяваща космическа станция, която ще я хвърли във възторг. Не по-малко ще се възхити, ако я вземете със себе си на риболов или на спортен мач. И не мислете, че е загуба на време да отговаряте на въпросите й – така сам ще си изясните някои неща за смисъла на живота. В характера на „татковото момиче” има много плюсове – развива „мъжки” черти, които са ще му полезни през целия живот – целеустременост, постоянство, способност за поемане на отговорност. Когато има близък контакт с баща си, момичето се превръща в хармонична личност, устойчива на ударите и промените. Освен това ще бъде харесвана от мъжете, понеже е била любимка на татко си, а това означава, че няма съмнения в свята привлекателност. Още един плюс е умението да разбира прекрасно мъжете и да общува с тях, което ще й бъде полезно за връзките и кариерата.

-----

Възпитание, а не травма

Майките на дъщери през целия си живот трябва да полагат старания да поддържат хармонични отношения. Уважавайте индивидуалността! Дъщеря ви не е като вас и не е длъжна да бъде такава. Тя има право на своите лични особености и интереси. Позволете й да избере сама пътя си. Дори и в най-крехка възраст и давайте възможност да подбира дрехите си, кръга от приятели, а по-късно и спътника в живота.

психолозите препоръчват

1. Красавица. Съмненията във външността са източник на множество комплекси и неуспехи в личен план. Затова независимо от физическите й дадености, не пропускайте да подчертавате достойнствата й и никога не я иронизирайте.

2. Всички те обичат. Момичетата, отгледани от супервзискателни родители, не могат да се избавят от представата, че любовта трябва да се заслужи. Затова не пропускате да я хвалите и да й показвате любовта си, за да може за в бъдеще инстинктивно да избягва атмосферата на нелюбов.

3. Благоразумие. Научете дъщеря си да има инстинкт за съхранение и интуиция за хората и ситуациите.

4. Дейна и оптимистична. Известно е, че момичетата започват да се развиват по-рано и в началните класове стават лидери, след което постепенно се подчиняват на модела да се възхищават от мъжете. Не сковавайте инициативността в нея, отбелязвайте всичките й успехи, за да я стимулирате да се развива.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X